• Business

    Creta Farms: Αποφάσισε την επανεκκίνηση των διαδικασιών απορρόφησης της Τετο-Φάρμα

    • NewsRoom
    Eμ. Δομαζάκης

    Eμμανουήλ Δομαζάκις, Μέτοχος και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Creta Farms


    Την επανέναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης με απορρόφηση της θυγατρικής της εταιρείας Τετο-Φάρμα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Creta Farms.

    Η διαδικασία είχε προσωρινά διακοπεί λόγω των καθυστερήσεων που παρουσιάστηκαν στην διαδικασία συγχώνευσης των δύο εταιρειών και οι οποίες οδήγησαν στην απόφαση να επανεξεταστεί η όλη διαδικασία της εν λόγω συγχώνευσης.

    Ειδικότερα, η εταιρεία Creta Farms ανακοινώνει ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της θυγατρικής της εταιρείας Τετο-Φάρμα, στις συνεδριάσεις τους, της 29ης και 30ης  Δεκεμβρίου 2016 αντίστοιχα, αποφάσισαν και:

    1. Ενέκριναν την έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης με απορρόφηση της θυγατρικής εταιρείας “ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ Α.Ε” από τη μητρική εταιρεία “ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε”, κατ’ εφαρμογή των άρθρων 68-77 και 78 του Κ.Ν. 2190/1920, των άρθρων 52-55 του Ν. 4172/2013 και του άρθρου 61 του Ν. 4438/2016.

    2. Όρισαν την 31η Δεκεμβρίου 2016 ως ημερομηνία μετασχηματισμού, κατά την οποία θα συνταχθούν οι προβλεπόμενοι κατά νόμο ισολογισμοί μετασχηματισμού των συγχωνευόμενων επιχειρήσεων.

    3. Εξέλεξαν ελεγκτική εταιρεία για τον έλεγχο των ισολογισμών μετασχηματισμού των συγχωνευόμενων εταιριών και τη σύνταξη των σχετικών επ’ αυτών λογιστικών εκθέσεων.

    Δεδομένου ότι η δραστηριότητα της “ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ Α.Ε” είναι συμπληρωματική της “ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε”, αναμένεται η ενοποίηση των δραστηριοτήτων να προσδώσει στην “ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε” πρόσθετη αξία.

    Η ολοκλήρωση της ανωτέρω συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων οργάνων των συγχωνευομένων εταιρειών και την αίρεση της κατά νόμο λήψεως όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

    Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο των σχετικών εργασιών και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με την ισχύουσα εταιρική και χρηματιστηριακή νομοθεσία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νίκος Λούλης: Υπέγραψε συμβάσεις για δύο δάνεια 30 εκ. και 10 εκ. για τους Μύλους Λούλη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΕΙΣ: Καραμούζης-Νανόπουλος: Η συνάντηση και το γεύμα των δυο στο 17. Τι συζήτησαν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμεών Παληός: Παρέλαβε δύο νεότευκτα πλοία τύπου Newcastlemax η Diana Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ