• Business

    Αγγ. Φράγκου: Γιατί οι αναλυτές συστήνουν “πώληση” των μετοχών της Navios Acquisition

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Στην υποβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές της Navios Maritime Acquisition σε sell (πώληση) από hold (διακράτηση) προχώρησαν η Zacks Investment Research, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου, που προφανώς απογοήτευσαν τους αναλυτές.

    Σύμφωνα με τα στελέχη της επενδυτικής εταιρίας η ναυτιλιακή της Αγγελικής Φράγκου, διαπραγματεύονταν κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης της 13ης Φεβρουαρίου στα 1,85 δολάρια με οριακή άνοδο, ενώ έχει καταγράψει χαμηλό 52 εβδομάδων στα 1,19 δολ. και υψηλό στα 2,37 δολ. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στα 277,8 εκατ. δολ. Ο κινητός μέσος όρος 50 ημερών διαμορφώνεται στα 1,75 δολ. και των 200 ημερών στα 1,52 δολ.

    Αγγελική Φράγκου

    Δείτε εδώ τη διακύμανση της μετοχής

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία του ομίλου Navios, η οποία ειδικεύεται στα τάνκερ, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν κατά το δ’ τρίμηνο του 2016 στα 18,1 εκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας πτώση 11,1% σε ετήσια βάση (από τα 20,1 εκατ. δολάρια στο δ’ τρίμηνο 2015). Την ίδια περίοδο, τα έσοδά της περιορίστηκαν στα 67,3 εκατομμύρια δολάρια, από 76,6 εκατ. δολάρια που ήταν στο δ’ τρίμηνο 2015.

    Με βάση τα στοιχεία αυτά, τα κέρδη της εταιρείας για το σύνολο του 2016 έφτασαν τα 62,9 εκατομμύρια δολάρια, σημαντικά μειωμένα έναντι των 89,7 εκατ. δολαρίων που είχε καταγράψει το 2015.

    Παρά το γεγονός ότι η Αγγελική Φράγκου σε δηλώσεις κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξέφρασε την ικανοποίηση της επισημαίνοντας ότι η η πολιτική αναζήτησης μακροπρόθεσμων ναυλώσεων παρείχε εξαιρετικά κέρδη σε μία περίοδο όπου οι ναυλώσεις με ευνοϊκούς όρους δεν ήταν διαθέσιμες και οι τιμές spot διορθώνονταν, οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί συστήνοντας στους επενδυτές “πώληση” των μετοχών της εισηγμένης στο Nasdaq ναυτιλιακής. 

    Η εταιρία ανακοίνωσε ότι εντός του Μαρτίου θα διανείμει στους κατόχους κοινών μετοχών μέρισμα 5 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσιακό deal για τον Σ. Παληό: Επέκταση της ναύλωσης πλοίου της Diana Shipping με το διπλάσιο τίμημα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επενδυτές προειδοποιούν: Να μη μεταβληθεί η αξία του χρέους της Hanjin Shipping

     



    ΣΧΟΛΙΑ