• Business

    ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας: Νέος παίκτης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας


    Ένας ακόμα παίχτης ετοιμάζεται να εισέλθει στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς όπως ανακοίνωσε η ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, προχώρησε στις απαραίτητες τροποποιήσεις του καταστατικού της.

    Η ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας προμηθεύει σήμερα με φυσικό αέριο περισσότερα από 340.000 νοικοκυριά και 8.000 επιχειρήσεις, επιτυγχάνοντας διείσδυση μεγαλύτερη του 56% στις περιοχές που εξυπηρετεί.

    Με την πρόσφατη απόφασή τους, οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν την επέκταση του σκοπού της ΑΕΡΙΟ, και τη δραστηριοποίησή της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

    Υπενθυμίζεται ότι από το 2018, με το άνοιγμα της αγοράς της ενέργειας, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, μπορούν να επωφεληθούν από εναλλακτικές λύσεις ενέργειας. Η ΔΕΗ, μάλιστα, έχει δεσμευθεί να μειώσει μέχρι το 2019 το μερίδιο της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στο 51%.

    Η Εταιρεία Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε, όπως είναι το πλήρες όνομά της, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο 2017 με κύρια δραστηριότητα την προμήθεια και πώληση φυσικού αερίου, έπειτα από τη συγχώνευση των εταιρειών ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Α.Ε. και ΕΠΑ Θεσσαλίας Α.Ε.

    Στην Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. συμμετέχουν κατά 51% η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΕ (ΔΕΠΑ) και κατά 49% ξένος στρατηγικός επενδυτής (η Ιταλική ΕΝΙ) ο οποίος ασκεί και το management.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο μεγάλος πόλεμος Μυτιληναίου (Protergia) – Piguet (Elpedison) ξεκίνησε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Protergia – Μυτιληναίος: Στόχος το 10% της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Οι επικίνδυνες ισορροπίες ΔΕΗ , Protergia και Ήρων



    ΣΧΟΛΙΑ