• Business

    British Airways: Προς πώληση τα κεντρικά γραφεία λόγω τηλεργασίας – Τα οικονομικά οφέλη

    Σον Ντόιλ, British Airways

    Σον Ντόιλ, British Airways


    Την πώληση του κτιρίου που στεγάζονται τα κεντρικά της γραφεία ανακοίνωσε ότι εξετάζει η British Airways (ΒΑ)

    Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει προς πώληση τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, ως αποτέλεσμα της πανδημίας, που οδήγησε μεγάλο μέρος του προσωπικού να εργάζεται από το σπίτι.

    Η μεγάλη στροφή προς την τηλεργασία σημαίνει ότι ίσως η εταιρεία να μην χρειάζεται πλέον τόσο μεγάλο χώρο.

    Η πιθανή πώληση του κτηρίου, που αρχικά αναφέρθηκε σε δημοσίευμα των Financial Times, θα μπορούσε να ενισχύσει τα οικονομικά της αεροπορικής εταιρίας, που έχουν πληγεί από την COVID-19. Σημειώνεται ότι το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1998 με κόστος 200 εκατ. λιρών (279 εκατ. δολαρίων).

    Η στροφή στην τηλεργασία τον τελευταίο χρόνο έχει ήδη οδηγήσει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Βρετανίας σε αλλαγές σε ό,τι αφορά τα γραφεία τους. Ο τραπεζικός κολοσσός Lloyds ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον χώρο γραφείων του κατά 20% εντός τριών ετών, ενώ η HSBC στοχεύει σε μείωση κατά 40%.

    Το συγκρότημα Waterside της ΒΑ είναι κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου, δυτικά του Λονδίνου, ενώ εκεί βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της μητρικής εταιρίας της British Airways, της IAG.

    Η British Airways ανέφερε σε ανακοίνωση ότι πολλοί υπάλληλοι χαίρονται που εργάζονται από το σπίτι και ότι η μελλοντική της πολιτική θα είναι πιθανόν ένας ευέλικτος συνδυασμός εργασίας από το γραφείο και τηλεργασίας.

    «Αναδιαρθρώσαμε την επιχείρησή μας, για να βγούμε από την κρίση και εξετάζουμε εάν συνεχίζουμε να χρειαζόμαστε ένα τόσο μεγάλο κτίριο για τα κεντρικά μας γραφεία», ανέφερε εκπρόσωπος σε ανακοίνωση.

    Προκειμένου να επιβιώσει από την πανδημία, η British Airways προχώρησε πέρυσι σε περικοπή κόστους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του προσωπικού της κατά περισσότερο από 10.000 ανθρώπους, μένοντας έτσι με περίπου 30.000 υπαλλήλους, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν εργάζονται σε γραφεία αλλά είναι πιλότοι, ιπτάμενα πληρώματα, μηχανικοί και εργαζόμενοι σε αεροδρόμια.

    Η εταιρία έχει επίσης προσπαθήσει να αντλήσει ρευστότητα πουλώντας κάποια από τα διάσημα έργα τέχνης που κρέμονταν στις αίθουσες διακεκριμένων επιβατών της σε αεροδρόμια.

    Το μακροπρόθεσμο μέλλον του Waterside ήταν ήδη στον ‘αέρα’ καθώς θα πρέπει να κατεδαφιστεί εάν προχωρήσει η προτεινόμενη επέκταση του Χίθροου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σον Ντόιλ (CEO British Airways): Να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς όσοι έχουν εμβολιαστεί

    Bloomberg: H British Airways ετοιμάζει τα μεγάλα αεροσκάφη της για την Ελλάδα

    Ζημιές 9 δισ. δολαρίων για την μητρική της British Airways

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ