• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ζημιές 9 δισ. δολαρίων για την μητρική της British Airways

    • Bloomberg
    Luis Gallego, CEO IAG

    Luis Gallego, CEO IAG


    Η μητρική εταιρεία της British Airways, International Airlines Group (IAG), ανακοίνωσε ζημιές 7,43 δισ. ευρώ (9 δισ. δολαρίων) για το 2020 και δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει εκτιμήσεις για τις προοπτικές της, καθώς η πανδημία συνεχίζει να πλήττει τα αεροπορικά ταξίδια.

    Πρόκειται για τις πρώτες απώλειες που εμφανίζει ο όμιλος εδώ και μία δεκαετία, στις οποίες περιλαμβάνονται έκτακτες χρεώσεις 3 δισ. ευρώ για την απόσυρση αεροσκαφών και τα μέτρα αναδιάρθρωσης και αντιστάθμισης των καυσίμων, ανακοίνωσε η αεροπορική.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IAG, Luis Gallego τόνισε ότι απαιτείται διεθνής δέσμευση για τις ψηφιακές κάρτες υγείας και ευρύτερη πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για τον Covid για να ξεκινήσουν ξανά τα ταξίδια, πέρα ​​από τις κινήσεις που έχουν ήδη εξετάσει οι χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

    «Για να ξαναγυρίσουν οι άνθρωποι στα ταξίδια θα χρειαστούν έναν σαφή οδικό χάρτη προκειμένου να χαλαρώσουν οι υφιστάμενοι περιορισμοί όταν έρθει η ώρα”, υποστήριξε.

    Η International Airlines Group αναγκάστηκε να περικόψει θέσεις εργασίας, να λάβει δάνεια και να πουλήσει μετοχές προκειμένου να επιβιώσει, με την British Airways να δέχεται μεγάλο πλήγμα λόγω της εξάρτησης της από την διατλαντική αγορά που παραμένει κλειστή.

    Οι αεροπορικές μικρών αποστάσεων, όπως η EasyJet, αναμένουν ταχύτερη ανάκαμψη καθώς η διάθεση εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο βοηθά στην αύξηση των κρατήσεων για αναψυχή.

    Η Norwegian Air Shuttle, ανακοίνωσε ξεχωριστά ζημιές 16,63 δισ. κορώνων (1,95 δισεκατομμύρια δολάρια) το τέταρτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών που σχετίζονται με τις αγορές αεροσκαφών.

    Ο σκανδιναβικός αερομεταφορέας βρίσκεται σε στάδιο αναδιάρθρωσης και θα ανακοινώσει ένα λεπτομερές σχέδιο την επόμενη εβδομάδα.

    Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τα ίδια κεφάλαια της στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου και να επικεντρωθεί στις περιφερειακές πτήσεις.

    Η IAG προσπάθησε να εξαγοράσει την Norwegian Air το 2018, αλλά τελικά αποσύρθηκε μετά την απόρριψή της προσφοράς της και την συσσώρευση ζημιών της αεροπορικής εταιρείας.

    EasyJet: Πτώση εσόδων κατά 88% στο τρίμηνο και συντήρηση δυνάμεων

    Airbnb: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών – Οι αλλαγές που δρομολογεί

    Aston Martin: Θετικές προοπτικές δημιουργεί η ζήτηση για το νέο SUV της εταιρείας, αξίας 223.000 δολαρίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ