• Business

    British Airways: Απεργία στο Heathrow προκήρυξαν σωματεία εργαζομένων

    British Airways Boeing

    British Airways


    Απεργία προκήρυξαν σωματεία τα οποία εκπροσωπούν μέρος των εργαζομένων στην British Airways στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου όπως μεταδίδει το Bloomberg.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο τα σωματεία GMB και Unite ανακοίνωσαν ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι της BA στους χώρους check-in κατέρχονται σε απεργία εν μέσω της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών, μετά την άρνηση της εταιρείας να αναιρέσει μια περικοπή 10% στις αμοιβές τους, που είχε επιβληθεί την εποχή της πανδημίας.

    Οι ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο πιθανότατα θα προσδιοριστούν στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, δίνοντας στην εργοδοσία «ένα παράθυρο ευκαιρίας να επανεξετάσει το ζήτημα».

    Η British Airways, ιδιοκτησίας της IAG, έχει πληγεί σκληρά από ελλείψεις προσωπικού, γεγονός που την έχει αναγκάσει να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα πτήσεών της, μειώνοντας τες. Ο εκτιναχθείς πληθωρισμός, μαζί με την ταχεία ανάκαμψη των ταξιδιών, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στον κλάδο των αερομεταφορών σε κινητοποιήσεις με αιτήματα αύξησης μισθών και αναίρεσης των περικοπών της εποχής της πανδημίας.

    Η BA δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση των σωματείων, σημειώνοντας ότι έχει προχωρήσει σε προτάσεις για κάλυψη μέρους των απωλειών των εργαζομένων της περιόδου της έξαρσης της πανδημίας.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου του Ηνωμένου Βασιλείου κάλεσε την BA να θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης ώστε να ελαχιστοποιήσει την ταλαιπωρία των επιβατών, ενώ προέτρεψε τόσο την εταιρεία όσο και τα συνδικάτα να βρουν κοινό τόπο ώστε να αποφευχθεί η διεξαγωγή της απεργίας.

    Διαβάστε επίσης:

    CIES: Σχεδόν 2 δισ. ευρώ έχει δαπανήσει η Μάντσεστερ Σίτι για μεταγραφές από το 2010



    ΣΧΟΛΙΑ