• Business

    Bristol Myers Squibb: Εξαγοράζει τη Mirati για $5,8 δισ. ο φαρμακευτικός κολοσσός

    • NewsRoom

    Giovanni Caforio, CEO Bristol Myers Squibb (Πηγή: bms.com)


    Ένα Mega Deal βρίσκεται στα «σκαριά», καθώς η Bristol Myers Squibb ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα αγοράσει την Mirati Therapeutics σε μια συμφωνία αξίας έως και 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φαρμακευτικού κολοσσού, θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με συνδυασμό μετρητών και χρέους.

    Οι μέτοχοι της Mirati θα λάβουν ένα μη εμπορεύσιμο Δικαίωμα Ενδεχόμενης Αξίας για κάθε μετοχή της Mirati, δυνητικά αξίας 12,00 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά.

    Υπενθυμίζεται ότι η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ είχε εγκρίνει τον Δεκέμβριο το φάρμακο της Mirati για τον καρκίνο του πνεύμονα, Krazati, για τη θεραπεία ενηλίκων με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στο χαρτοφυλάκιό μας, προκειμένου να επιταχύνουμε την ανάπτυξη φαρμάκων, καθώς προσπαθούμε να προσφέρουμε περισσότερες θεραπείες για ασθενείς με καρκίνο», δήλωσε ο Giovanni Caforio, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Bristol Myers Squibb.

    «Με ισχυρή στρατηγική προσαρμογή, εξαιρετική επιστήμη και σαφείς ευκαιρίες δημιουργίας αξίας για τους μετόχους μας, η συναλλαγή Mirati ευθυγραμμίζεται με τους επιχειρηματικούς αναπτυξιακούς μας στόχους», συμπλήρωσε.

    Η συμφωνία αναμένεται να μειώσει τα κέρδη ανά μετοχή της Bristol Myers Squibb κατά περίπου 35 σεντς τους πρώτους 12 μήνες μετά το κλείσιμο της συναλλαγής, ενώ η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2024.

    Σημειώνεται ότι η Bristol Myers Squibb, με κεφαλαιοποίηση περίπου 118,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει δει τις μετοχές της να βυθίζονται κατά 21%.

    Από την άλλη, οι μετοχές της Mirati αυξήθηκαν κατά 33% φέτος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Metro Bank: Eξασφάλισε πακέτο χρηματοδότησης 925 εκατομμυρίων λιρών



    ΣΧΟΛΙΑ