• Business

    BRIQ Properties: Προς αύξηση κεφαλαίου μέχρι 50 εκατ. ευρώ-θα επενδύσει σε επαγγελματικά ακίνητα

    • NewsRoom
    φεσσας

    Θοδωρής Φέσσας, Πρόεδρος Quest, πρόεδρος της Briq Properties


    Την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 50.000.000,00 ευρώ μέσω αύξησης του κεφαλαίου και την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών  με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, πρόκειται να εισηγηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της «BriQ Properties A.E.E.A.Π.» στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που έχει συγκληθεί για την 6η Σεπτεμβρίου 2019. Η εταιρεία στην προσπάθεια να επωφεληθεί του περιβάλλοντος σταθερότητας και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, και παράλληλα να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ακόμη οι αποδόσεις των εγχώριων επαγγελματικών ακινήτων είναι σχετικά υψηλές, έχει εντατικοποιήσει τις ενέργειές της για τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της και διερευνά την αγορά των ακινήτων για τον έγκαιρο εντοπισμό των κατάλληλων ακινήτων που θα ικανοποιούν τα ποιοτικά κριτήρια που έχει θέσει η επενδυτική της στρατηγική και πολιτική.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση, στο πλαίσιο της επενδυτικής πολιτικής και στρατηγικής της. Ειδικότερα, βασικός πυλώνας του επενδυτικού της σχεδίου αλλά και της εν λόγω αύξησης αποτελεί η αύξηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων μέσω επενδύσεων σε επαγγελματικά ακίνητα εισοδήματος που προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις ή/και έχουν χαρακτηριστικά που μπορούν να αποφέρουν υπεραξία στους μετόχους. Επίσης, η εταιρεία θα εξετάσει και επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα (καταστήματα) εφόσον παρουσιάζουν ελκυστικές αποδόσεις ή υπάρχει δυνατότητα υπεραπόδοσης λόγω χαμηλότερου τρέχοντος ενοικίου από το αγοραίο.

    Οι τομείς επαγγελματικών ακινήτων που σκοπεύει να επικεντρωθεί η εταιρεία για την χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων είναι οι κάτωθι:(i) τα κτίρια γραφείων, κυρίως στην Αττική, σε κεντρικούς οδικούς άξονες και στο κέντρο της πόλης, (ii) τα εμπορευματικά κέντρα (logistics) και οι αποθηκευτικοί χώροι, σε τοποθεσίες που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες διακίνησης εμπορευμάτων (πχ.Ασπρόπυργος) (iii) τα μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία σε τουριστικές κυρίως περιοχές, χωρίς να αποκλείεται επένδυση σε ξενοδοχεία στις μεγάλες πόλεις ή/και σε μεγαλύτερου μεγέθους ξενοδοχειακές μονάδες εφόσον προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις.

    Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να προτείνει στην ΓΣ, τα ακόλουθα:

    (α) την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να ορίσει τη τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών, να προσδιορίσει τη διάρκεια της περιόδου άσκησης του δικαιώματος προτίμησης, να ορίσει την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, την περίοδο διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης και γενικότερα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες για την Αύξηση και την εισαγωγή των Νέων Μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    (β) να μπορεί η Τιμή Διάθεσης να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

    (γ) τυχόν διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των Νέων Μετοχών και της Τιμής Διάθεσης να αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας«Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

    (δ) να παρασχεθεί στους υφιστάμενους μετόχους της Εταιρείας, οι οποίοι θα έχουν ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησής τους στην Αύξηση, η δυνατότητα να προεγγραφούν για την απόκτηση τυχόν αδιάθετων Νέων Μετοχών, ενώ, σε περίπτωση που δεν θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου το ποσό της Αύξησης, παρά την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης και προεγγραφής, να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να διαθέσει κατά την κρίση του, κατ΄ άρθρο 26 παρ. 4 του Ν. 4548/2018, ως ισχύει, τις όποιες αδιάθετες μετοχές.

    (ε) να προβλεφθεί η δυνατότητα μερικής κάλυψης του κεφαλαίου της Αύξησης σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4548/2018, ως ισχύει.

    Στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 9 του Ν. 3016/2002 και των παραγράφων 4.1.3.13.1 και 4.1.3.13.2 του Κανονισμού του Χ.Α., η παρούσα Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία θα υποβληθεί στη ΓΣ ή σε οποιαδήποτε επαναληπτική ήμετ’ αναβολή αυτής, θα αποσταλεί στο Χ.Α., προκειμένου να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ταυτόχρονα με την πρόσκληση για τη σύγκληση της ΓΣ, και θα δημοσιευθεί και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.briqproperties.gr).

    Περιέχει δε τις ακόλουθες πληροφορίες:

    Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ

    Η Εταιρεία δεν έχει προβεί σε αύξηση κεφαλαίου στο παρελθόν ως εκ τούτου, η περίπτωση 1(α) της παραγράφου 4.1.3.13.2 του Κανονισμού του Χ.Α. και η σχετική πρόβλεψη της διάταξης του άρθρου 9 του Ν. 3016/2002 δεν τυγχάνουν εφαρμογής.



    ΣΧΟΛΙΑ