• Business

    Brevan Howard: Στο 1,62% κατήλθε το ποσοστό της στην Πετρόπουλος – Το 6,02% απέκτησαν οι Νάτσης- Παντοπούλου

    • NewsRoom
    Τρύφων Νάτσης

    Τρύφων Νάτσης


    Η εταιρεία Π. Πετρόπουλος ανακοινώνει κατόπιν σχετικών ενημερώσεων που έλαβε αφενός την 12.01.2021 από την εταιρεία BREVAN HOWARD CAPITAL MANAGEMENT LIMITED, η οποία υποβάλλει τη γνωστοποίηση για λογαριασμό της BREVAN HOWARD ASSET MANAGEMENT LLP και της BREVAN HOWARD GREEK OPPORTUNITIES MASTER FUND LIMITED και αφετέρου την 13.01.2021 από τον κ. Reamonn O’ Sullivan, ο οποίος υποβάλλει τη γνωστοποίηση για λογαριασμό του κ. Τρύφωνα Νάτση και της συζύγου του κας Δέσποινας Παντοπούλου, ότι επήλθαν οι ακόλουθες μεταβολές επί των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας:

    Α) Την 11.01.2021 η BREVAN HOWARD GREEK OPPORTUNITIES MASTER FUND LIMITED προέβη σε μεταβίβαση κοινών, ονομαστικών μετοχών, εκδόσεως της εταιρείας. Κατόπιν της ως άνω μεταβίβασης, πλέον κατέχει άμεσα 114.354 κοινές, ονομαστικές μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,62% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η εν λόγω γνωστοποίηση λαμβάνει χώρα δεδομένου ότι, συνεπεία της ως άνω μεταβίβασης, το ποσοστό των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η BREVAN HOWARD GREEK OPPORTUNITIES MASTER FUND LIMITED στην εταιρεία κατήλθε του ορίου του 5%.

    Σύμφωνα με την τελευταία γνωστοποίηση, η BREVAN HOWARD GREEK OPPORTUNITIES MASTER FUND LIMITED κατείχε άμεσα 8,65%, ήτοι 611.463 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας.

    Επιπλέον, σημειώνεται ότι η BREVAN HOWARD GREEK OPPORTUNITIES MASTER FUND LIMITED, η οποία διαθέτει δικό της διοικητικό συμβούλιο, είναι fund με έδρα τα Κέιμαν. Όπως είναι τυπικό για funds με έδρα τα Κέιμαν, η BREVAN HOWARD GREEK OPPORTUNITIES MASTER FUND LIMITED, τα οικονομικά δικαιώματα της οποίας ανήκουν σε υποκείμενους επενδυτές, λειτουργεί με τη δομή του “master feeder fund”. Η BREVAN HOWARD GREEK OPPORTUNITIES MASTER FUND LIMITED, όπως είναι σύνηθες σε τέτοιου είδους funds, αναθέτει την εξουσία λήψης επενδυτικών αποφάσεων, κατά διακριτική ευχέρεια, δυνάμει συμφωνίας διαχείρισης επενδύσεων στην BREVAN HOWARD ASSET MANAGEMENT LLP, η οποία είναι εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που αδειοδοτείται και εποπτεύεται από την FCA.

    Β) Την 11.01.2021 ο κ. Τρύφωνας Νάτσης και η σύζυγός του κα Δέσποινα Παντοπούλου, οι οποίοι κατέχουν τις μετοχές μέσω κοινού λογαριασμού, απέκτησαν 425.923 κοινές, ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 6,02% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

    Σημειώνεται ότι η εν λόγω γνωστοποίηση λαμβάνει χώρα λόγω της υπέρβασης του ορίου του 5% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχουν τα ανωτέρω πρόσωπα στην εταιρεία, συνεπεία της ως άνω απόκτησης.



    ΣΧΟΛΙΑ