ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μείωση της παραγωγής των αεροσκαφών 737 MAX σχεδιάζει η Boeing, σε μια προσπάθεια να καλύψει την παρατεταμένη καθήλωση του στόλου της στα συγκεκριμένα αεροσκάφη, σε μια περίοδο που οι εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο πλήττουν τη ζήτηση από τις αεροπορικές.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επιβράδυνση της παραγωγής του MAX θα κοστίσει επιπλέον 900 εκατ. δολάρια επιπλέον των 2,7 δισ. δολαρίων που ήδη έχει χρεωθεί, αν και σχεδιάζει να διατηρήσει τη μηνιαία παραγωγή της σειράς 737 σε 42 αεροσκάφη, και να τα αυξήσει σε 57 στο τέλος του επομένου έτους.
Εκτιμά δε ότι θα πάρει την έγκριση των αρχών για επιστροφή του ΜΑΧ σε λειτουργία, αυτό το τρίμηνο.
Η Boeing αύξησε τη μηνιαία παραγωγή του 787 Dreamliner σε 14 αεροσκάφη από 12 νωρίτερα φέτος, αλλά σχεδιάζει να τα μειώσει πίσω σε 12 στο επόμενο έτος.
Τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 1,17 δισ. δολάρια από τα 2,63 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 2,05 δολάρια από τα 4,07 δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 1,92 δολάρια ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν 21% στα 20 δισ. δολάρια.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει εξοικονομήσει ένα αρχικό ποσό 5,6 δισ. δολαρίων για να καλύψει τις αποζημιώσεις στους πελάτες του ΜΑΧ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Κατέστρεψε αμερικανικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης στη Σαουδική Αραβία
- Παρίσι: Νέες συλλήψεις για την αποτυχημένη απόπειρα κατά των κεντρικών γραφείων της Bank of America
- ΠΑΣΟΚ: Με την εκλογή της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου
- Ιερουσαλήμ: Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον καθολικό πατριάρχη να εισέλθει στην εκκλησία του Πανάγιου Τάφου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.