• Business

    Η Boeing απομακρύνει τον Dennis Muilenburg από πρόεδρο του ΔΣ

    • NewsRoom

    Dennis Muilenburg


    Η Boeing Co. απομάκρυνε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Dennis Muilenburg από τον ρόλο του προέδρου του ΔΣ, αφήνοντάς του λίγα περιθώρια για λάθη στην τελική του προσπάθεια να επιλύσει την κρίση που κατακλύζει το αεροσκάφος 737 Max της εταιρείας.

    Ο διαχωρισμός των ρόλων του προέδρου και του CEO θα επιτρέψει στον Muilenburg να επικεντρωθεί στην προσπάθεια να ξανά βρεθεί στον αέρα ο καθηλωμένος στόλος 737 Max, δήλωσε η Boeing την Παρασκευή. Ενώ το διοικητικό συμβούλιο εξέφρασε τη στήριξή του προς τον Muilenburg, δεσμεύτηκε να «ασκεί δραστήρια επίβλεψη» των επιδόσεών του, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την πίεση που του ασκεί για να ξεπεράσει τα εμπόδια των ρυθμιστικών αρχών και να καταπραΰνει τις ανησυχίες ασφάλειας των πελατών, των πιλότων και των επιβατών.

    Ο επικεφαλής διευθυντής David Calhoun, ανώτερος διευθυντής της Blackstone Group Inc., θα αναλάβει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος. Ο 62χρονος Calhoun, πρώην διευθυντής του τμήματος αεροναυπηγικής της General Electric Co., ξεχωρίζει στο ΔΣ για τη βαθιά του εμπειρία στο χώρο και έχει προταθεί εδώ και χρόνια ως υποψήφιος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Boeing.

    Ο Muilenburg, ηλικίας 55 ετών, βρίσκεται στο μικροσκόπιο όλο και περισσότερο καθώς η παγκόσμια απαγόρευση πτήσης στο Max πλησιάζει τους επτά μήνες τώρα, με ελάχιστη σαφήνεια σχετικά με το πότε το αεροπλάνο της Boeing με τις περισσότερες πωλήσεις θα επιστρέψει στον αέρα. Η φήμη της εταιρείας και τα οικονομικά της έχουν υποστεί βλάβη από τότε που οι συντριβές δύο Max 737 προκάλεσαν τον θάνατο 346 ανθρώπων και οδήγησαν σε παγκόσμια καθήλωση του αεροσκάφους.

    Η μετοχή δεν κατέγραψε σημαντική αλλαγή μετά το κλείσιμο της Wall Street, έχοντας ενισχυθεί κατά 1,1% στα 374,92 δολάρια κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Η μετοχή έχει κερδίσει 17% από τα μέσα Αυγούστου, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το Max θα επιστρέψει σύντομα στον αέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ