• Business

    Blueground: Νέος κύκλος χρηματοδότησης 20 εκατ. ευρώ και επέκταση στην Ευρώπη

    Kevin Ryan, o βετεράνος των startups, μέτοχος και μέλος του ΔΣ της εταιρείας ανοίγει το δρόμο για νέο κύκλο χρηματοδότησης


    Νέο κύκλο χρηματοδότησης της τάξης των 20 εκατ. ευρώ πρόκειται να διοργανώσει τους επόμενους μήνες η startup  Blueground, μέσω του οποίου θα μπουν στην εταιρεία νέοι Αμερικανοί επενδυτές. Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες πριν η εταιρεία είχε σηκώσει 12 εκατ. ευρώ και μπήκε στο μετοχικό της κεφάλαιο ο Κέβιν Ράιαν, ιδρυτής μεγάλων startup στις ΗΠΑ ο οποίος είναι πλέον και μέλος στο ΔΣ της εταιρείας. Η είσοδός του βετεράνου των startups στην ανερχόμενη ελληνική εταιρεία σηματοδότησε μια νέα εποχή για τη μεγέθυνσή της, ανοίγοντας την εταιρεία και σε νέους επενδυτές ώστε να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίηση των αναπτυξιακών της σχεδίων.

    Η Blueground που σήμερα έχει παρουσία εκτός από την Αθήνα σε Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι και σε έξι πόλεις των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσιγκτον, Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο και Λος Αντζελες) σχεδιάζει την ανάπτυξή της στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε Ρώμη, Βερολίνο, Λονδίνο και Παρίσι.

    Ταυτόχρονα θα ενισχύει και την παρουσία της στις πόλεις που ήδη είναι, και  Νέα Υόρκη στόχος είναι τα 600 ακίνητα (από 200 στο τέλος του 2018), στο Σαν Φρανσίσκο τα 300 ακίνητα (από 80 στο τέλος του 2018), ενώ σε Βοστώνη, Λος Αντζελες, Σικάγο και Ουάσιγκτον ο αριθμός θα ανέλθει σε 250 για κάθε πόλη. Επίσης, στο Ντουμπάι ο αριθμός των κατοικιών θα αυξηθεί σε 600 (από 300) και στην Κωνσταντινούπολη σε 500 (από 250 πέρυσι)

    Ήδη σήμερα η εταιρεία έχει υπό την «ομπρέλα» της τη διαχείριση περισσότερων από 2.000 διαμερισμάτων παγκοσμίως (από 1.500 στο τέλος του 2018), ενώ πλέον ο ρυθμός της προσθήκης νέων ακινήτων έχει επιταχυνθεί, καθώς προστίθενται περίπου 200 σε μηνιαία βάση. Εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους το σχετικό μέγεθος θα προσεγγίσει τα 4.000 ακίνητα, ενώ έως το 2023 στόχος είναι τα 50.000 ακίνητα.

    Ποια είναι η Blueground

    Η Blueground μισθώνει επιλεγμένα διαμερίσματα σε δημοφιλείς περιοχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα οποία επιπλώνει και εξοπλίζει πλήρως και ακολούθως νοικιάζει επιπλωμένα. Διανύει ήδη τον έκτο χρόνο λειτουργίας της και διαθέτει 300 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 140 απασχολούνται στην Ελλάδα και οι στόχοι της είναι  η περαιτέρω επέκταση του κύκλου εργασιών, η συνεχής βελτίωση του προϊόντος  και  η δημιουργία ενός οργανισμού που προσελκύει και αναπτύσσει ταλαντούχους επαγγελματίες. Στην εγχώρια αγορά ακινήτων στοχεύει να φτάσει τα χίλια διαμερίσματα στην Αθήνα, μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο, από τα 550 ακίνητα που έχει ήδη αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιο της.

    Από την ίδρυσή της, το 2013, έχει αντλήσει χρηματοδότηση περίπου 28 εκατ. δολ., ενώ στην εταιρεία έχουν επενδύσει κατά καιρούς το ευρωπαϊκό fund VentureFriends, το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst και το Jabbar Internet Group με έδρα τη Μέση Ανατολή.



    ΣΧΟΛΙΑ