• Business

    Κέβιν Ράιαν: Γιατί μπήκε στη Blueground – Τα μυστικά επιτυχίας του στις startups

    Kevin Ryan, o βετεράνος των startups, μέτοχος και μέλος του ΔΣ της εταιρείας ανοίγει το δρόμο για νέο κύκλο χρηματοδότησης


    Με στόχο να ξεπεράσει τη διαχείριση 50.000 διαμερισμάτων παγκοσμίως μέχρι το 2023, από 2.500 διαμερίσματα που διαχειρίζεται σήμερα, η Blueground μπαίνει στην ισχυρότερη φάση ανάπτυξής της, ενισχυμένη από νέους επενδυτές και νέους κύκλους χρηματοδότησης.

    Η εταιρεία σήκωσε πρόσφατα ακόμη 8 εκατ. δολ. μαζί με τα 12 εκατ. δολ. που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Νοέμβριο και πλέον θεωρείται μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες στην ελληνική startup σκηνή.

    Από την ίδρυσή της, το 2013, έχει αντλήσει χρηματοδότηση περίπου 28 εκατ. δολ., ενώ στην εταιρεία έχουν επενδύσει κατά καιρούς το ευρωπαϊκό fund VentureFriends, το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst και το Jabbar Internet Group με έδρα τη Μέση Ανατολή.

    Η συμμετοχή στον τελευταίο κύκλο χρηματοδότησης του Κέβιν Ράιαν, ιδρυτή κάποιων από τις πιο επιτυχημένες startup παγκοσμίως, ο οποίος αναμένεται να ενταχθεί και στο διοικητικό συμβούλιο της Blueground, ανοίγει νέες προοπτικές στην δυναμική εταιρεία.

    Ο Κέβιν Ράιαν είναι ιδρυτής νέων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, όπως η Gilt Groupe και η MongoDB, οι οποίες το 2011 και το 2013 αντίστοιχα συμπεριελήφθησαν στην κατηγορία «unicorns», δηλαδή η αξία τους ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια.

    Ο ίδιος έχει σηκώσει πάνω από 700 εκατ. σε τουλάχιστον 40 γύρους χρηματοδότησης, ενώ η εταιρεία DoubleClick, στην οποία διετέλεσε CEO, εξαγοράστηκε από την Google για περισσότερα από 3 δισ. δολάρια.

    «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Κέβιν στην Blueground. Η εμπειρία του, σε συνδυασμό με την περαιτέρω επένδυση στην τεχνολογία, θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας», επισήμανε σε δήλωσή του ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO και συνιδρυτής της Blueground.

    Η Blueground μισθώνει επιλεγμένα διαμερίσματα σε δημοφιλείς περιοχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα οποία επιπλώνει και εξοπλίζει πλήρως και ακολούθως νοικιάζει επιπλωμένα. Διανύει ήδη τον έκτο χρόνο λειτουργίας της και βρίσκεται σε εννέα πόλεις (Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Ουάσινγκτον και Βοστώνη). Εκτιμά δε ότι η συμμετοχή του κ. Ράιαν τη φέρνει ένα βήμα εγγύτερα στους στόχους που έχει θέσει για το μέλλον.

    Η νεοφυής εταιρεία διαθέτει 300 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 140 απασχολούνται στην Ελλάδα και οι στόχοι της είναι  η περαιτέρω επέκταση του κύκλου εργασιών, η συνεχής βελτίωση του προϊόντος  και  η δημιουργία ενός οργανισμού που προσελκύει και αναπτύσσει ταλαντούχους επαγγελματίες. Στην εγχώρια αγορά ακινήτων στοχεύει να φτάσει τα χίλια διαμερίσματα στην Αθήνα, μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο, από τα 550 ακίνητα που έχει ήδη αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιο της.

    Γιατί επέλεξε την Blueground – Πώς επιλέγει start-ups

    Γιατί όμως ο βετεράνος των startups επέλεξε την Blueground και πώς  επιλέγει τις επενδύσεις του;

    Ο Κέβιν λέει ότι σκέφτεται πάντα και αναζητά επιχειρήσεις που απαντούν σε προβλήματα που πρέπει να λυθούν.  Δραστηριότητες που μπορεί οι διαδικασίες να  διαρκούν πολύ και οι άνθρωποι είναι ανεπαρκείς.

    Όπως έχει δηλώσει στους κλάδους που θεωρεί με προοπτική είναι «γενικά οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση  γιατί σε αυτούς υπάρχουν πολλές μεγάλες εταιρείες με κακά προϊόντα και αποτελούν ευκαιρίες για τους ανθρώπους. Επομένως, αυτοί είναι τρεις καλοί τομείς».

    Για την Blueground είχε πει: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος μιας ομάδας με ένα τόσο σαφές όραμα: να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους” όπου και αν επιλέξουν να ζήσουν. Η Blueground προσφέρει ένα καινοτόμο προϊόν που καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην αγορά του real estate παγκοσμίως».

     



    ΣΧΟΛΙΑ