• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Ελλάδα απειλεί και πάλι την Ευρώπη

    • Bloomberg
    Ελλάδα


    H οικονομία της Ευρώπης προβλέπεται να έχει ακόμη μία χρονιά ισχυρής ανάπτυξης, ωστόσο σύννεφα μαζεύονται στον ορίζοντα, αναφέρει το Βloomberg.

    Το πρακτορείο, επικαλούμενο την έκθεση της Κομισιόν με τις εαρινές της εκτιμήσεις, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, αναφέρει πως οι διογκωμένες τιμές στις αγορές, ο προστατευτισμός στο εμπόριο, η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής, η αβεβαιότητα στην Ελλάδα και την Ιταλία, καθώς και η συνεχιζόμενη αδυναμία στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι οι κίνδυνοι “έχουν αυξηθεί πολύ”.

    Ειδικά για την Ελλάδα, το Bloomberg σημειώνει ότι η Κομισιόν αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμηση για την ανάπτυξη φέτος και του χρόνου σε 1,9% και 2,3% αντίστοιχα, από προηγούμενη πρόβλεψη 2,5%.

    Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, αυτά δεν είναι καλά νέα για την Αθήνα, που προσπαθεί να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να ορθοποδήσει καθώς θέλει να βγει από το πρόγραμμα στήριξης τον Αύγουστο.

    Το Bloomberg υπογραμμίζει ακόμη πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της σημειώνει πως η αδύναμη κατανάλωση φανερώνει πως τα νοικοκυριά είναι πιο πιεσμένα οικονομικά απ’ ό,τι αναμενόταν και πως οι βελτιώσεις στο μέτωπο της απασχόλησης παίρνουν πολύ χρόνο έως ότου να μεταφραστούν σε υψηλότερη κατανάλωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΕΔΕ: Στις 9 Μαΐου το 3ο ετήσιο Συνέδριο του Τομέα Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: «Θλιβερός» ο πρωθυπουργός, είχε το θράσος να μη ζητήσει ούτε μια συγγνώνη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φώφη Γεννηματά: «Ζητώ εκλογές – Κρίνεται το μέλλον της χώρας»



    ΣΧΟΛΙΑ