• Business

    Bloomberg: Η Apple βάζει φρένο σε προσλήψεις και δαπάνες το 2023

    Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple

    Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple


    Να επιβραδύνει τις προσλήψεις και τις δαπάνες σχεδιάζει η Apple για το επόμενο έτος σε ορισμένες μονάδες της, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια πιθανή οικονομική ύφεση αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

    Μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε πως η Apple εντάσσεται σε μια συνεχώς αυξανόμενη ομάδα αμερικανικών εταιρειών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ήδη η Meta Platforms και η Tesla Inc, οι οποίες ανακοίνωσαν επιβράδυνση των προσλήψεων.

    Πάντως, σύμφωνα με το Bloomberg, οι αλλαγές αυτές δεν θα επηρεάσουν όλες τις μονάδες της Apple, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει ένα νέο επιθετικό πρόγραμμα κυκλοφορίας προϊόντων το 2023, στα οποία θα περιλαμβάνονται   ανέφερε ότι οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν όλες τις ομάδες και ότι η Apple σχεδιάζει ακόμη ένα επιθετικό πρόγραμμα κυκλοφορίας προϊόντων το 2023 που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μια νέα κατηγορία για ακουστικά μικτής πραγματικότητας. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη νέα κατηγορία από το 2015.

    Οι φόβοι για ύφεση έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς οι επιθετικές αυξήσεις βασικών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, προκειμένου να δαμαστεί ο πληθωρισμός, προκαλούν αναστάτωση στους επενδυτές και τους οικονομολόγους.

    ΒλοομΟι πιέσεις στις τιμές έχουν επίσης εγείρει ανησυχίες ότι οι πελάτες θα μπορούσαν να περιορίσουν τις δαπάνες για διακριτικά είδη όπως τα smartphone.

    Οι αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 9% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Canalys. Ωστόσο, τα iPhone της Apple παραμένουν μεταξύ των τηλεφώνων με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, με την εταιρεία να κατέχει μερίδιο αγοράς 17% ακριβώς πίσω από την ηγέτη της αγοράς Samsung, σύμφωνα με τα στοιχεία.

    Η Apple λανσάρει συνήθως μια νέα έκδοση του iPhone και άλλων φορητών προϊόντων τον Σεπτέμβριο ενόψει της πολυάσχολης περιόδου των διακοπών.

    Από την τελευταία ετήσια έκθεσή της, η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια είχε περίπου 154.000 ισοδύναμους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Γέλεν: Απεξάρτηση των ΗΠΑ από τις σπάνιες γαίες

    Επέστρεψε πάνω από τα 100$ το βαρέλι το αμερικανικό αργό

    Reuters: Η ΕΕ δίνει ακόμη 500 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ