• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οι 2+1 λόγοι που έφεραν την Πειραιώς στη δίνη του κυκλώνα

    • Bloomberg
    Τράπεζα Πειραιώς


    Στο άγριο σφυροκόπημα που δέχθηκαν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς εντείνεται η ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο να χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια, έστω κι αν οι ίδιες οι τράπεζες φέρονται να έχουν θέσει φιλόδοξους νέους στόχους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκιά τους, αναφέρεται σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

    Το πρακτορείο αναφέρεται συγκεκριμένα στην Τράπεζα Πειραιώς, η μετοχή της οποίας βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα που σάρωσε την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, υπενθυμίζοντας ότι, σύμφωνα με πηγές, της έχει ζητηθεί από τον SSM να αντλήσει περίπου 500 εκατ. ευρώ από την πώληση ομολόγων tier 2. Επισημαίνει δε ότι, σύμφωνα με traders, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς βρέθηκε στο στόχαστρο, καθώς η πρόσφατη επιδείνωση της κατάστασης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, λόγω της κλιμάκωσης της πολιτικής έντασης μεταξύ Ιταλίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντείνει την ανησυχία σχετικά με το αποτέλεσμα που θα έχουν οι προσπάθειες που θα καταβάλλει η Τράπεζα για την ανακεφαλαιοποίησή της.

    Οι ελληνικές τράπεζες έχουν δεσμευθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μειώσουν το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους περίπου κατά 60% μέχρι το τέλος του 2021, επισημαίνει το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι σήμερα προβλέπουν μια μείωση των ανοιγμάτων αυτών της τάξης του 27% μέχρι το τέλος του ερχόμενου έτους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι πραγματικά συμβαίνει με την Τράπεζα Πειραιώς: Οι σκληροί επόπτες του SSM και το κάψιμο του «κεφαλαιακού λίπους»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά η Τράπεζα Πειραιώς για το κεφαλαιακό της σχέδιο και την έκδοση ομολόγου



    ΣΧΟΛΙΑ