• Business

    Μπλε Κέδρος: Νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου ο Κ. Χυτήρογλου

    • NewsRoom
    παυλος ευμορφιδης

    Πωλ Ευμορφίδης, συν-ιδρυτής της Coco-mat, Μπλε Κέδρος


    Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» ανακοινώνει ότι με την από 23.11.2022 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Χυτήρογλου του Θεοδώρου, ορκωτός ελεγκτής λογιστής, ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου σε αντικατάσταση του αποχωρούντος κ. Αριστείδη Αντωνίου Σφούνου και για το υπόλοιπο της θητείας του.

    Σημειώνεται ότι με την από 02.09.2022 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας είχε καθοριστεί η φύση της Επιτροπής Ελέγχου ως ανεξάρτητης επιτροπής του άρθρου 44 παρ. 1α, εδ. αβ του ν. 4449/2017 (μεικτή επιτροπή), αποτελούμενης από τρία (3) μέλη, δύο εκ των οποίων θα είναι μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ένα τρίτο πρόσωπο, ανεξάρτητο από την Εταιρεία, ενώ επίσης, ορίστηκε η θητεία των μελών πενταετής, αρχόμενη από την εκλογή τους και λήγουσα μετά την πάροδο πέντε ετών, δυνάμενη να παραταθεί μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα λάβει χώρα μετά τη λήξη της και πάντως όχι για περισσότερο από έξι μήνες.

    Στη συνέχεια, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου ανασυγκροτήθηκαν σε σώμα με το από 23.11.2022 πρακτικό συνεδρίασης και εξέλεξαν ως Πρόεδρο της Επιτροπής, προερχόμενο εκ των ανεξάρτητων μελών της, τον κ. Κωνσταντίνο Χυτήρογλου, ήτοι αναλυτικά:

    1. Κωνσταντίνος Χυτήρογλου του Θεόδωρου, ορκωτός ελεγκτής λογιστής, Έλληνας υπήκοος, ΑΦΜ …,
    κάτοχος του με αρ. … ΔΑΤ, κάτοικος …, Πρόεδρος (Τρίτος, ανεξάρτητος)

    2. Δαυίδ Αράρ του Ιακώβ, οικονομολόγος, Έλληνας υπήκοος, ΑΦΜ …, κάτοχος του με αρ. … ΔΑΤ,
    κάτοικος …, Μέλος (Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ)

    3. Στυλιανός Αλεξίου του Παναγιώτη, οικονομολόγος, Έλληνας υπήκοος, ΑΦΜ …, κάτοχος του με αρ.
    … ΔΑΤ, κάτοικος …, Μέλος (Μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ).

    Η Επιτροπή Ελέγχου με τη νέα σύνθεσή της πληροί σε συλλογικό επίπεδο τις προβλέψεις του άρθ. 44 του ν. 4449/2017, του Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας και του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου. Τα μέλη της διαθέτουν επαρκή γνώση στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία, ενώ είναι στην πλειονότητά τους ανεξάρτητα κατά την έννοια του άρθ. 9 του ν. 4706/2020. Τόσο ο κ. Αράρ όσο και ο κ. Χυτήρογλου διαθέτουν την απαιτούμενη εκ του ν. 4449/2017 επαρκή γνώση στην ελεγκτική και τηλογιστική, ώστε η Επιτροπή Ελέγχου να είναι σε θέση να υλοποιεί τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που ορίζονται στην παρ. 3 του άρθ. 44 του ν. 4449/2017. Ο κ. Χυτήρογλου ορίστηκε ως το μέλος της Επιτροπής που θα παρίσταται υποχρεωτικώς στις συνεδριάσεις που αφορούν την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας.

    Η θητεία των μελών της Επιτροπής παραμένει μέχρι την 02.09.2027, δυνάμενη να παραταθεί μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα λάβει χώρα μετά τη λήξη της και πάντως όχι για περισσότερο από έξι μήνες.

    Διαβάστε επίσης

    Quest: Στα 739,6 εκατ. ευρώ οι ενοποιημένες πωλήσεις στο εννεάμηνο – Στα 32,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

    ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις: Στο 27,71% αυξήθηκε το ποσοστό της στη ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ



    ΣΧΟΛΙΑ