• Business

    Bill Gates: Κι όμως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε ακόμη πιο πλούσιος! (video)

    • NewsRoom
    Gates

    Bill Gates, o δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Microsoft


    Κι όμως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μόλις έγινε ακόμη πλουσιότερος. O Bill Gates έχει μια αμύθητη περιουσία κι όμως αυτή αυξήθηκε ακόμη περισσότερο αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό των 90 δισ δολ., σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Μια πραγματική εκτόξευση, καθώς τα κέρδη του αυξήθηκαν από τα, μέχρι πρότινος, 83,3 δισ δολ.

    Ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού, Microsoft, με αξία που εκτιμάται πάνω από 13,5 δις δολ., έχει συνολική περιουσία πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Amancio Ortega, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο Ortega είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας στον οποίο ανήκει ο όμιλος Inditex, ένας από τους πιο ισχυρούς ομίλους στον χώρο της ένδυσης.

    Ortega
    Amancio Ortega Gaona, ιδιοκτήτης του Ισπανικού Ομίλου Inditex

    Τον Ιανουάριο, το Wealth X, μια ιστοσελίδα που αναλύει τα περιουσιακά στοιχεία, υπολόγισε την περιουσία του Gates στα 87,4 δις δολ, ενώ το Forbes στα 78,6 δις δολ. Παρόλα αυτά ο Bill Gates συνεχίζει να συγκαταλέγεται ως πρώτος στην λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με την νέα κατάταξη, αυτή των 90 δις δολ. να σπάει το κατεστημένο και να γίνεται το νέο ρεκόρ!

    Ένας ακόμη κορυφαίος επενδυτής ο Warren Buffett φιγουράρει αρκετές φορές στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Ακόμη η Wealth X υπολόγισε την αξία της Oracle του Omaha στα 65,7 δις δολ., ενώ στην ίδια λίστα βρέθηκε και ο υποψήφιος πρόεδρος της Αμερικής, Donald Trump με περιουσία στα 4,5 δις δολ.

    Gates

    Αρχίζοντας από το 1987, ο Gates συμπεριλαμβάνεται στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως και ήταν ο πλουσιότερος συνεχόμενα 1995 έως το 2014 – με μόνη εξαίρεση κάποια χρόνια μετά την οικονομική κρίση της περιόδου 2007–08. Μεταξύ των ετών 2009 και 2014, η περιουσία του διπλασιάστηκε από 40 δισ δολλάρια σε περισσότερα από 82 δισ δολ. Κατά τα έτη 2013 και 2014, η περιουσία αυξήθηκε κατά 15 δισ δολ. Σήμερα ο Gates είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως.

    Gates

    Πάντως, οι δύο άντρες Gates και Buffett, εκτός του επιχειρηματικού τους δαιμονίου, είναι παγκοσμίως γνωστοί και για την φιλανθρωπική τους δράση, έχοντας μέχρι στιγμής χαρίσει σχεδόν το ήμισυ των κερδών τους σε αγαθοεργίες.

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/o-bill-gates-protini-ta-pente-vivlia-pou-prepi-na-diavasete-afto-to-kalokeri/46600

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/trapezites-ekanan-kati-pou-den-echi-xanasimvi/68717



    ΣΧΟΛΙΑ