• Διεθνής πολιτική

    Κλοντίν Γκέι (πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ): Έκανα λάθη, αλλά μου είχαν στήσει παγίδα

    • NewsRoom

    Η Κλοντίν Γκέι


    Η Κλοντίν Γκέι, η πρώτη μαύρη πρόεδρος του Χάρβαρντ, η οποία παραιτήθηκε την Τρίτη μετά τις κατηγορίες για αντισημιτισμό αλλά και λογοκλοπή που είχε διαπράξει η ίδια, προειδοποίησε ότι οι τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της «ήταν απλώς μια μεμονωμένη αψιμαχία σε έναν ευρύτερο πόλεμο για την αποδόμηση της εμπιστοσύνης των πολιτών σε πυλώνες της αμερικανικής κοινωνίας».

    Θεσμοί που εμπνέουν εμπιστοσύνη από οργανισμούς δημόσιας υγείας μέχρι ειδησεογραφικούς οργανισμούς «θα συνεχίσουν να πέφτουν θύματα συντονισμένων προσπαθειών να υπονομεύσουν τη νομιμότητά τους και να καταστρέψουν την αξιοπιστία των ηγετών τους», έγραψε η Γκέι στους New York Times.

    Η Γκέι, που είναι πολιτική επιστήμονας, διορίστηκε πριν από 6 μήνες. Ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που πρόεδρος του Χάρβαρντ, ωστόσο η θητεία της έμελλε να είναι η συντομότερη θητεία στα 388 χρόνια της ιστορίας του πανεπιστημίου.

    Στο άρθρο η Γκέι παραδέχtηκε ότι «έκανα λάθη», αλλά υποστήριξε ότι η πρόσκλησή της να καταθέσει στο Κογκρέσο για τον αντισημιτισμό στα πανεπιστήμια ήταν «καλοστημένη παγίδα» και ότι «η εκστρατεία εναντίον μου αφορούσε κάτι περισσότερο από ένα πανεπιστήμιο και έναν ηγέτη».

    Προειδοποιεί ότι το ίδιο μοτίβο θα χρησιμοποιηθεί και έναντι άλλων θεσμικών ηγετών, ενώ μιλά για «καιροσκόπους που υποκινούν τον κυνισμό για τα θεσμικά μας όργανα».

    Οι καταγγελίες κατά της Γκέι είχαν επικεντρωθεί σε ισχυρισμούς περί αντισημιτισμού και λογοκλοπής στο ακαδημαϊκό της έργο, επισημαίνει ο Guardian.

    Διαβάστε επίσης:

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Κηδεύτηκε ο Σάλεχ αλ Αρούρι – Απειλές κατά του Τελ Αβίβ από πλήθος κόσμου

    Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στην Κερμάν του Ιράν

    Σεισμός Ιαπωνία: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες για να βρουν επιζώντες – Τουλάχιστον 84 οι νεκροί



    ΣΧΟΛΙΑ