• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Παραιτείται η Πρύτανης του Harvard

    • Bloomberg
    Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Harvard, Claudine Gay

    Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Harvard, Claudine Gay


    Η Claudine Gay θα παραιτηθεί από τη θέση της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, τερματίζοντας μια σύντομη και ταραχώδη θητεία, που αμαυρώθηκε από ισχυρισμούς για λογοκλοπή και μια διαμάχη στην πανεπιστημιούπολη για αντισημιτισμό, σύμφωνα με το Harvard Crimson, το οποίο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν την απόφαση.

    Η αποχώρησή της είναι μία δραματική εξέλιξη από το αναγνωρισμένο ξεκίνημά της τον Ιούλιο ως η πρώτη μαύρη πρύτανης του Χάρβαρντ. Ακόμη και στις 12 Δεκεμβρίου, απολάμβανε την ομόφωνη υποστήριξη του Harvard Corp., του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου. Από τότε, ωστόσο, έχουν εμφανιστεί νέα ερωτήματα σχετικά με το ακαδημαϊκό έργο της και την εξέγερση των χορηγών για τον χειρισμό του αντισημιτισμού από το σχολείο έχει επιδεινωθεί.

    Η απότομη πτώση της Gay, η δεύτερη αποχώρηση τις τελευταίες εβδομάδες ενός προέδρου της Ivy League, υπογραμμίζει την οργή στην πανεπιστημιούπολη μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Η προσοχή είναι πλέον πιθανό να στραφεί στο Harvard Corp., του οποίου ηγείται η πρώην υπουργός Εμπορίου Penny Pritzker, στην οποία ζητήθηκε από το Κογκρέσο να λογοδοτήσει για το πώς απάντησε στις κατηγορίες για λογοκλοπή.

    Η εναντίωση στην Gay είχε δημιουργηθεί εδώ και εβδομάδες μετά την επίθεση της Χαμάς, η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ομάδα από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας από τους προκατόχους της ως Πρύτανης του Χάρβαρντ, ο Λάρι Σάμερς, επέκρινε το πανεπιστήμιο επειδή δεν μίλησε, αφού περισσότερες από 30 φοιτητικές ομάδες κατηγόρησαν το Ισραήλ αποκλειστικά για τη βία. Στη συνέχεια η Gay καταδίκασε τις «τρομοκρατικές φρικαλεότητες».

    Διαβάστε επίσης:
    Τουρκία: Απαγόρευση σε βρετανικά ναρκαλιευτικά να περάσουν στη Μαύρη Θάλασσα

    Οδηγούμε BMW XM: X Large – Maximum!

    ΗΠΑ: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες από πτώση αυτοκινήτου σε πλήθος που γιόρταζε τη Πρωτοχρονιά



    ΣΧΟΛΙΑ