• Business

    Μπιλ Άκμαν: Γιατί ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής συνεχίζει να σορτάρει τα ομόλογα

    • Bloomberg
    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν

    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν


    Ο μεγαλοεπενδυτής Μπιλ Άκμαν εξακολουθεί να διατηρεί θέσεις short στα ομόλογα και αναμένει περαιτέρω αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων εν μέσω του αυξανόμενου κρατικού χρέους, των υψηλότερων τιμών ενέργειας και του κόστους μετάβασης στην πράσινη ενέργεια.

    «Το μακροπρόθεσμο ποσοστό πληθωρισμού σε συνδυασμό με το πραγματικό επιτόκιο και το περιθώριο μακροπρόθεσμης απόδοσης υποδηλώνει ότι το 5,5% είναι μια κατάλληλη απόδοση για τα 30ετή ομόλογα», αναφέρει ο Άκμαν, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Pershing Square Capital Management, στο X, την κοινωνική πλατφόρμα που έγινε γνωστή ως Twitter.

    Οι αποδόσεις των 30ετών ομολόγων του Δημοσίου ανέβηκαν κατά μία μονάδα βάσης στο 4,58% την Παρασκευή στις συναλλαγές της Ασίας, ενώ την Πέμπτη είχαν ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

    Με την οικονομία να ξεπερνά τις προσδοκίες και τις δαπάνες για υποδομές να στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη, οι εκτιμήσεις για ύφεση έχουν μετατεθεί χρονικά πέρα από το 2024 και ο ρυθμός πληθωρισμού είναι απίθανο να υποχωρήσει όσο θα ήθελε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, πρόσθεσε ο Άκμαν.

    «Το ποσοστό πληθωρισμού δεν θα επιστρέψει στο 2% όσες φορές κι αν ο πρόεδρος Πάουελ το επαναλαμβάνει ως στόχο του», ανέφερε ο Άκμαν.

    «Καθορίστηκε αυθαίρετα στο 2% μετά την οικονομική κρίση σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που ζούμε τώρα».

    Οι επενδυτές ομολόγων αντιμετωπίζουν ζημιές για τρίτη χρονιά αφού η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε για άλλη μια φορά τις προβλέψεις της για το μελλοντικό κόστος δανεισμού.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η συμβουλή ενός φυσικού του Χάρβαρντ που απέκτησε 3,2 δισ. δολ. μέσα σε 10 χρόνια

    Aπό υπάλληλος της Amazon στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων – Η συναρπαστική διαδρομή του ιδρυτή της Instacart

    CVC Capital Partners: Εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ