• Business

    Big Business: Στον Καλογρίτσα και η τέταρτη εργολαβία του άξονα Πάτρα – Πύργος

    Χρήστος Καλογρίτσας.

    Χρήστος Καλογρίτσας.


    Τα κατάφερε πάλι ο Χρήστος Καλογρίτσας! Ο… αγαπημένος εργολάβος του Μαξίμου, που έχει ήδη κερδίσει μέσω της κοινοπραξίας Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών τα τρία πρώτα τμήματα του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Πάτρας-Πύργου, κέρδισε και τη δημοπρασία για το τέταρτο τμήμα (Κυλλήνη-Βάρδα), προϋπολογισμού 74.010.000 ευρώ (με ΦΠΑ), καταθέτοντας τη χαμηλότερη προσφορά, και πάλι με μεγάλη έκπτωση, της τάξεως του 51%.

    Και για όσους δεν το θυμούνται, η κοινοπραξία Καλογρίτσα έχει κερδίσει και τα τρία προηγούμενα τμήματα του έργου, με εκπτώσεις που ανέρχονται μεταξύ 53% και 57,5%, παρά τις αμφιβολίες που υπάρχουν για το αν η εταιρεία διαθέτει την οικονομική επιφάνεια για να υλοποιήσει πράγματι τα έργα αυτά με τόσο μεγάλες εκπτώσεις…

    Σημειωτέον ότι το πέμπτο από τα οκτώ τμήματα του έργου (Βάρδα-Σαγέικα) αναμένεται να δημοπρατηθεί στα τέλη Μαρτίου, ενώ έπονται τα τμήματα Σαγέικα-Κάτω Αχαΐα, Κάτω Αχαΐα-ΒΙΠΕ και ΒΙΠΕ-Μιντιλόγλι, το οποίο θα συνδέεται με την Ολυμπία Οδό. Βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Υποδομών, όλες οι συμβάσεις και για τα οκτώ τμήματα θα υπογραφούν στις αρχές Μαΐου.

    Για να δούμε, θα κάνει το… οκτώ στα οκτώ ο Χρήστος Καλογρίτσας; Ή θα βρεθεί κάποιος να τον “σταματήσει”;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εμ. Κορωνιωτάκης: Το Golden Boy του ΑΔΜΗΕ με τα 250.000 ευρώ δηλώνει ότι φταίνε τα media

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη σύγκρουση του Τσίπρα: Εκλογές η υποχώρηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτες ουρές και ταλαιπωρία για το Εισόδημα Αλληλεγγύης



    ΣΧΟΛΙΑ