• Business

    BETA Securities: Θετική για τον ΟΠΑΠ η αλλαγή στη φορολογία τυχερών παιχνιδιών

    • NewsRoom


    Θετική για τον ΟΠΑΠ χαρακτηρίζει η Beta Sec. την σχεδιαζόμενη αλλαγή στη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών, σύμφωνα με την οποία καταργείται η επιβάρυνση 0,05 ευρώ ανά στήλη και αυξάνεται στο 35% η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο μικτό κέρδος των εταιριών.

    Η επιλογή της αύξησης της συμμετοχής του Δημοσίου στο μικτό κερδός αντί για την επιβολή τέλους 0,05 ευρώ ανά στήλη είναι ηπιότερη και θα επιφέρει μικρότερη επιβάρυνση στα έσοδα του Οργανισμού. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ο νέος φόρος αντιστοιχεί σε επιβάρυνση 70 εκατ. ευρώ το χρόνο ενώ η επιβολή τέλους θα έφερνε επιβάρυνση 210 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα έσοδα του ΟΠΑΠ το 2015 ανήλθαν στα 1,4 δισ. ευρώ.

    Παρά την όποια επιβάρυνση επέλθει στα έσοδα του Οργανισμού, οι αναλυτές της Beta Securities χαρακτηρίζουν τη σχεδιαζόμενη αλλαγή στην φορολογία θετική, εκτιμώντας ότι ο ΟΠΑΠ μπορεί να αντισταθίσει την επιβάρυνση ώστε να μην πληγούν τα έσοδα του.

    Ο νέος φόρος επιβάλλεται σε όλες τις μορφές τυχερών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο και σύμφωνα με τη Beta, η εφαρμογή του νέου φόρου θα κάνει τον ΟΠΑΠ πιο ανταγωνιστικό. Παράλληλα, η διοίκηση του μπορεί να αμβλύνει τις επιπτώσεις με νέες κινήσεις μείωσης του κόστους.

    Συνολικά η Beta εκτιμά τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη φορολογία ως “θετική είδηση”, αφού ο ΟΠΑΠ μπορεί να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο και να αποφύγει την απώλεια των εσόδων.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί η Eurobank Equities νιώθει καλά με τη μετοχή της Μέτκα



    ΣΧΟΛΙΑ