• Business

    Bentley: Επενδύσεις 3,4 δισ. δολαρίων για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    • Newsroom

    Adrian Hallmark, CEO Bentley


    Η Bentley Motors σχεδιάζει να δαπανήσει 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια) την επόμενη δεκαετία προκειμένου να εξελιχθεί σε μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα αυτοκινήτων πολυτελείας έως το 2030.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία που μετρά 102 χρόνια ζωής, δήλωσε ότι θα επενδύσει τα κεφάλαια σε έρευνα και ανάπτυξη και στη σημαντική αναβάθμιση του εργοστασίου της στο Crewe της Αγγλίας. Το Crewe Campus είναι η μοναδική εγκατάσταση συναρμολόγησης της Bentley παγκοσμίως.

    Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Bentley, η οποία ανήκει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2025, σύμφωνα με την εταιρεία.

    «Το Beyond100 είναι το πιο τολμηρό σχέδιο στη λαμπρή ιστορία της Bentley και στον τομέα αυτοκινήτων πολυτελείας. Είναι ένας φιλόδοξος και αξιόπιστος οδικός χάρτης για ουδέτερο άνθρακα στο συνολικό επιχειρηματικό μας σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της στροφής στο 100% BEV σε μόλις οκτώ χρόνια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Bentley, Adrian Hallmark.

    Η αλλαγή αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τα υπερπολυτελή οχήματά της με οκτακύλινδρους και 12κύλινδρους κινητήρες που μπορεί να κοστίσουν εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το CNBC. Ακολουθεί πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να απομακρυνθούν από οχήματα με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και να στραφούν σε ηλεκτρικά οχήματα.

    Αλλά σε αντίθεση με πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Bentley θα στηριχθεί σε plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα κατά τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση.

    Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα αρχής γενομένης από το 2026. Επί του παρόντος προσφέρει μια plug-in υβριδική έκδοση του Bentayga SUV, κόστους 160.000 δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι η Bentley εμφάνισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ πωλήσεων. Ανακοίνωσε πωλήσεις 14.659 οχημάτων πέρυσι, αύξηση 31% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων της εταιρείας με 11.206 αυτοκίνητα και SUV το 2020.

    Οι πωλήσεις ρεκόρ σημειώθηκαν σε μία εποχή κατά την οποία μεγάλο μέρος της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας αντιμετώπιζε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ιδού η νέα Bentley!



    ΣΧΟΛΙΑ