• Business

    Bed Bath & Beyond: Συγκέντρωσε 225 εκατ. δολάρια μέσω προσφοράς μετοχών

    • NewsRoom
    Bed Bath & Beyond


    Σε μια προσπάθειά της να αντλήσει κεφάλαια για να αποφύγει τη χρεοκοπία, η Bed Bath & Beyond Inc ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε περίπου 225 εκατ. δολάρια μέσω προσφοράς μετοχών, ενώ μπορεί να αντλήσει επιπλέον κεφάλαια 800 εκατ. δολαρίων τους επόμενους 10 μήνες.

    Η Bed Bath & Beyond είχε ανακοινώσει πως σχεδιάζει να συγκεντρώσει  περίπου 1 δισ. δολάρια, μέσω της διάθεση σε επενδυτές προνομιούχων μετοχών και δικαιωμάτων αγοράς.

    Σύμφωνα με πηγές του Reuters, των επενδυτών που αγόρασαν τις μετοχές-meme ηγήθηκε η Hudson Bay Capital Management.

    Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα νέα κεφάλαια μπορεί να εξασφαλίσουν μερικά τρίμηνα στην εταιρεία λιανικών πωλήσεων για να αναζωογονήσει τις δραστηριότητές της. Πάντως, εκφράζονται  ανησυχίες για την επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών ανάκαμψης της εταιρείας.

    Η Bed Bath αρνήθηκε να σχολιάσει τον ρόλο της Hudson Bay Capital στην πώληση μετοχών, ενώ η Hudson Bay δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει την είδηση.

    Οι τιμές των ομολόγων της Bed Bath & Beyond που λήγουν το 2024 ανέβηκαν την Τρίτη στα 24 σεντς ανά δολάριο από περίπου 5 σεντς την προηγούμενη ημέρα, αλλά εξακολουθούν να αντανακλούν την οικονομική δυσπραγία της εταιρείας λιανικής.

    Η μετοχή της Bed Bath & Beyond υποχωρεί 14% στα 2,58 δολάρια την Τετάρτη, ενώ έχει χάσει σχεδόν το 81% της αξίας της το τελευταίο έτος.

    Διαβάστε επίσης

    Η εταιρεία στα πρόθυρα χρεοκοπίας που κάνει ράλι 200%, παρά το sell-off στη Wall Street

    Bed Bath & Beyond: Νεκρός ο CFO της εταιρείας μετά από πτώση από ουρανοξύστη



    ΣΧΟΛΙΑ