• Business

    Bed Bath & Beyond: Νεκρός ο CFO της εταιρείας μετά από πτώση από ουρανοξύστη

    • Bloomberg
    Gustavo Arnal

    Gustavo Arnal


    Ο οικονομικός διευθυντής της Bed Bath & Beyond, Gustavo Arnal, σκοτώθηκε την Παρασκευή πέφτοντας από ουρανοξύστη στη γειτονιά Tribeca του Μανχάταν, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Η εταιρεία επιβεβαίωσε την Κυριακή τον θάνατο του. Λίγο νωρίτερα το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης κατονόμασε το άτομο που σκοτώθηκε ως τον 52χρονο Arnal, κάτοικο της οδού Λέοναρντ 56.

    Το ιατροδικαστικό γραφείο της Νέας Υόρκης χαρακτήρισε τον θάνατο ως αυτοκτονία, σύμφωνα με τους New York Times.

    “Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Gustavo. Τον Gustavo θα τον θυμόμαστε για την ηγετική του θέση, το ταλέντο και την αποτελεσματική διαχείριση της εταιρείας μας”, αναφέρει σε σχετική δήλωση η Harriet Edelman, ανεξάρτητη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bed Bath & Beyond. “Τώρα εστιάζουμε στο να υποστηρίξουμε την οικογένειά του και την ομάδα του και οι σκέψεις μας είναι μαζί τους σε αυτή τη θλιβερή και δύσκολη στιγμή”.

    Ο Arnal ήταν μεταξύ των στελεχών της Bed Bath & Beyond που παρείχαν λεπτομέρειες την Τετάρτη για το σχέδιο ανάκαμψης της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει περικοπή 20% των θέσεων εργασίας στις εταιρικές δραστηριότητες και τις δραστηριότητες της αλυσίδας εφοδιασμού και κλείσιμο περίπου 150 καταστημάτων χαμηλότερης παραγωγής. Το σχέδιο προέβλεπε επίσης νέα χρηματοδότηση και την πώληση έως και 12 εκατομμυρίων μετοχών.

    Ο Arnal εντάχθηκε στην εταιρεία τον Μάιο του 2020, κατά την περίοδο της πανδημίας. Προηγουμένως εργάστηκε στην Avon Products, την Walgreens Boots Alliance και την Procter & Gamble Co.

    Σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου, τον περασμένο μήνα η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε ότι ο Arnal πούλησε περισσότερες από 55.000 μετοχές σε πολλαπλές συναλλαγές στις 16-17 Αυγούστου στο πλαίσιο ενός σχεδίου που είχε συναφθεί τον Απρίλιο του 2022. Αυτά τα σχέδια συναλλαγών είναι συνηθισμένα και στελέχη πωλούν μετοχές σε τακτική βάση. Από τις πωλήσεις συγκέντρωσε 1,4 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, ενώ ο Arnal είχε ακόμα σχεδόν 255.400 μετοχές.

    Παράλληλα, το όνομα του ήταν ένα από τα πολλά, συμπεριλαμβανομένης της Bed Bath & Beyond, που περιλαμβάνονταν σε μια αγωγή για απάτη με χρεόγραφα που κατατέθηκε στις 23 Αυγούστου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, DC. Η καταγγελία ισχυριζόταν ότι από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, όσοι κατονομάζονταν στην αγωγή διόγκωσαν τεχνητά την μετοχή της Bed Bath & Beyond.

    Σημειώνεται ότι ο τίτλος της εταιρείας βρέθηκε μέχρι τα 30 δολάρια στις αρχές Αυγούστου, ενώ την Παρασκευή έκλεισε κάτω από τα 9 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ράιαν Κόεν: Ο δισεκατομμυριούχος-σύμβολο των meme μετοχών που γκρέμισε τη Bed Bath & Beyond κι αποχώρησε με κέρδη 189 εκατ. δολαρίων

    Ήρθε το τέλος στο ράλι των meme μετοχών; Δισεκατομμυριούχος πουλάει το μερίδιό του και βυθίζει τη Bed Bath & Beyond



    ΣΧΟΛΙΑ