• Business

    Bed, Bath & Beyond: Υπέβαλε αίτημα πτώχευσης, ξεκίνησε την εκκαθάριση

    • NewsRoom
    Bed Bath & Beyond


    Η Bed Bath & Beyond υπέβαλε αίτηση προστασίας από πιστωτές βάσει του άρθρου 11  του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ την Κυριακή, καθώς ο λιανοπωλητής οικιακών ειδών απέτυχε να εξασφαλίσει κεφάλαια για να παραμείνει στη ζωή και ξεκίνησε την εκκαθάριση.

    Ο εταιρεία, η οποία έγινε δημοφιλής τη δεκαετία του 1990 ως προορισμός αγορών για νιόπαντρα ζευγάρια και νέους γονείς, έχει δει τη ζήτηση να μειώνεται τα τελευταία χρόνια, καθώς η στρατηγική της για την αύξηση των πωλήσεων απέτυχε.

    Το 2022 προσπάθησε να εγκαταλείψει την αποτυχημένη της στρατηγική και να προσελκύσει περισσότερα εθνικά εμπορικά σήματα που αναγνωρίζουν οι καταναλωτές,  χωρίς ωστόσο να έχει δει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης, με την εταιρεία να αναφέρει απώλειες περίπου 393 εκατομμυρίων δολαρίων μετά τη βουτιά των πωλήσεων κατά 33% για το τρίμηνο που έληξε στις 26 Νοεμβρίου.

    Η εταιρεία με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ υπέβαλε αίτηση πτώχευσης σε δικαστήριο της περιφέρειας του Νιου Τζέρσεϊ, απαριθμώντας τόσο τα εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία όσο και τις υποχρεώσεις της στην περιοχή του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

    Ενώ ο λιανοπωλητής έχει ξεκινήσει μια πώληση εκκαθάρισης, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία του κεφαλαίου 11 για να διεξαγάγει μια περιορισμένη διαδικασία πώλησης και μάρκετινγκ για ορισμένα ή όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, σύμφωνα με τη δήλωση.

    Η εταιρεία πρόσθεσε ότι τα καταστήματα και οι ιστοσελίδες 360 Bed Bath & Beyond και 120 buybuy BABY θα παραμείνουν ανοιχτά και θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν πελάτες, την ώρα που ξεκινά τις προσπάθειές της για το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής πώλησης.

    Τον Ιανουάριο, η εταιρεία εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να συνεχίσει τη δραστηριότητά της  λίγους μήνες αφότου ανακοίνωσε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση, περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο 150 καταστημάτων.

    Τον Φεβρουάριο, ο λιανοπωλητής είχε προγραμματίσει να συγκεντρώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω της προσφοράς προνομιούχων μετοχών και warrants για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Η εταιρεία ήταν σε θέση να συγκεντρώσει 360 εκατομμύρια δολάρια από την περίπλοκη συμφωνία, βοηθώντας την να πληρώσει τις αθετήσεις δανείων και τις πληρωμές τόκων για senior notes.

    Ωστόσο, η Bed Bath τερμάτισε τη συμφωνία στα τέλη Μαρτίου και ανακοίνωσε σχέδια πώλησης μετοχών αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, προειδοποιώντας ότι ίσως χρειαστεί να κηρύξει πτώχευση εάν δεν μπορέσει να εξασφαλίσει τα κεφάλαια.

    Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δικαστική κατάθεση, οι καναδικές δραστηριότητες της Bed Bath &; Beyond έκλεισαν. Το καναδικό τμήμα, το οποίο λειτουργεί 54 καταστήματα Bed Bath & Beyond και 11 καταστήματα buybuy BABY, θεωρήθηκε αφερέγγυο, σύμφωνα με την κατάθεση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της συμβουλευτικής Alvarez & Marsal.



    ΣΧΟΛΙΑ