• Business

    Barclays: Αύξηση κερδών 27% το πρώτο τρίμηνο – Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών

    • NewsRoom
    C. S. Venkatakrishnan, CEO Barclays

    C. S. Venkatakrishnan, CEO Barclay’s


    Η Barclays ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,78 δισεκατομμυρίων στερλίνων (2,2 δισ. δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο αυξημένα κατά 27% σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση του reuters οι αναλυτές προέβλεπαν καθαρά κέρδη 1,432 δισ. στερλίνες.

    Τα έσοδα από το τμήμα καταναλωτών, καρτών και πληρωμών της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 47%, αντισταθμίζοντας την αύξηση μόλις 1% του τμήματος εταιρικής και επενδυτικής τράπεζας. Αυτό αποδόθηκε εν μέρει στην απόκτηση του χαρτοφυλακίου πιστωτικών καρτών της εταιρείας λιανικής Gap.

    Τα έσοδα της Barclays UK αυξήθηκαν κατά 19% λόγω των βελτιωμένων καθαρών εσόδων από τόκους.

    Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι «παραμένει σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της για το 2023, με όλες τις μετρήσεις απόδοσης να ευθυγραμμίζονται ή να είναι καλύτερες από τις προβλέψεις» κατά το πρώτο τρίμηνο.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος C. S. Venkatakrishnan το περιέγραψε ως ένα «δυνατό» τρίμηνο, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 11% στα 7,2 δισεκατομμύρια στερλίνες.

    «Η δυναμική σε όλο τον όμιλο μας επιτρέπει να διατηρήσουμε μια ισχυρή κεφαλαιακή θέση, να προσφέρουμε ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους και να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας μέσα από ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον», ανέφερε σε δήλωση.

    Τα αποτελέσματα έρχονται μετά από μια ταραχώδη περίοδο για τον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα, με φόντο την κατάρρευση της Silicon Valley Bank με έδρα τις ΗΠΑ και αρκετών άλλων περιφερειακών τραπεζών στις αρχές Μαρτίου και την ταχεία εξαγορά της Credit Suisse από την ελβετική ανταγωνίστρια της UBS.

    Διαβάστε ακόμη:

    Deutsche Bank: Kέρδη 1,15 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο – Ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας

    Nomura: βουτιά 76% στα κέρδη πρώτου τριμήνου έφεραν οι τραπεζικές αναταράξεις



    ΣΧΟΛΙΑ