• Business

    Axia: Τιμή στόχος τα 14,2 ευρώ για την Lamda με περιθώριο ανόδου 70% – Μοναδικό έργο το Ελληνικό

    Ελληνικό

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development


    Σύσταση «αγορά» και τιμή στόχο τα 14,2 ευρώ διατηρεί για την μετοχή της Lamda Develompent η Axia Ventures, βλέποντας περιθώριο ανόδου 70% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Σε σημερινή έκθεσή της η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η ανάπτυξη του Ελληνικού είναι μια προσπάθεια μετασχηματισμού για τη Lamda. «Αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο εκτέλεσης αυτού του πολύπλοκου έργου, αλλά η Lamda προετοιμάζεται οκτώ χρόνια για αυτό και προχωρά με υπολογισμένα βήματα στη φάση εκτέλεσης», επισημαίνουν οι αναλυτές.

    Η αναμενόμενη ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας μετά την πανδημία και η μοναδικότητα του έργου ωφελεί ήδη τη Lamda, όπως υποδεικνύουν τόσο η ζήτηση όσο και το επίπεδο των συμφωνιών προπώλησης (σε τιμές πώλησης υψηλότερες από ό, τι είχε προγραμματίσει αρχικά η εταιρεία), αναγκάζοντας την να επιταχύνει το σχέδιο ανάπτυξης.

    Ένα μοναδικό έργο

    Μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια από τότε που ανακοινώθηκε ο προτιμώμενος πλειοδότης της ιδιωτικοποίησης, στα τέλη Ιουνίου 2021, η Lamda Development υπέγραψε την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ και πρόκειται να ξεκινήσει την ανάπτυξη του έργου (οι εργασίες κατεδάφισης ξεκίνησαν από τα μέσα του 2020).

    Η τοποθεσία, το μέγεθος και ο τρόπος αδειοδότησης του έργου καθιστά την επενδυτική ιστορία του Ελληνικού μοναδική. Ξεκινώντας από την τοποθεσία, το οικόπεδο βρίσκεται μόλις 11 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί μέρος του αστικού πλέγματος και το πιο σημαντικό βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας. Δεδομένου ότι αποτελεί μέρος του αστικού δικτύου, δεν απαιτείται περαιτέρω ανάπτυξη υποδομής γύρω από το Ελληνικό.

    Μετά τη μεταβίβαση των μετοχών, η διοίκηση της Lamda παρουσίασε ένα επικαιροποιημένο σχέδιο ανάπτυξης για το έργο στο Ελληνικό, σημειώνοντας ότι οι συμφωνίες προπώλησης για κατοικίες (κυρίως) ανέρχονται ήδη σε 0,7 δισ. Σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας, οι προπωλήσεις για την ανάπτυξη της φάσης Ι (2021-2025) θα μπορούσαν να φθάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δηλαδή περίπου το 50% του εκτιμώμενου κόστους ανάπτυξης κατά την περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της έντονης ζήτησης, η εταιρεία παρουσίασε την ανάπτυξη γραφείων και περίπου 1.200 οικιακών κατοικιών που θα αναπτυχθούν κατά τα πρώτα 5 χρόνια του έργου.

    Συνολικά η Axia εκτιμά ότι οι εισροές κατά τη Φάση Ι θα μπορούσαν να φτάσουν τα 3,61 δισ. , εκ των οποίων τα 2,05 δισ. αφορούν εισροές από οικιστικές εγκαταστάσεις, ενώ 975 εκατ. Ευρώ είναι η εκτιμώμενη αξία των δύο εμπορικών που θα αναπτυχθούν στην περιοχή.

    Οι αναλυτές εκτιμούν τη δημιουργία καθαρής αξίας ενεργητικού (προ φόρων) στα 793,8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της 15ετούς περιόδου ανάπτυξης, υπολογίζουν ότι το έργο Ελληνικό θα μπορούσε να δημιουργήσει καθαρή αξία ενεργητικού(προ φόρων) ύψους 2,9 δισ.

    Διαβάστε ακόμα:

    Lamda Development: Έτσι θα είναι η Marina Galleria στο Ελληνικό – Ο νέος προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (φωτογραφίες)



    ΣΧΟΛΙΑ