• Business

    ΑΒΑΞ: Νέες μετοχικές αλλαγές από την πώληση του 24% που διατηρεί η υπό εκκαθάριση J&P Overseas Ltd

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Αντιπρόεδρος και CEO ΑΒΑΞ

    Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Αντιπρόεδρος και CEO ΑΒΑΞ


    Το ποσοστό της υπό εκκαθάριση J&P Overseas Ltd (η εταιρεία των οικογενειών Ιωάννου και Παρασκευαΐδη με δραστηριότητα στο εξωτερικό) στην ΑΒΑΞ μειώνεται από 45% σε 24% με την ολοκλήρωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της κατασκευαστικής κατά 20 εκατ. ευρώ.

    Το επόμενο διάστημα το 24% θα τεθεί από τους εκκαθαριστές της J&P Overseas προς πώληση με συνέπεια να αλλάξει ξανά η μετοχική σύνθεση της ΑΒΑΞ.

    Χθες έληξε η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου η οποία, εκτός από την ανάγκη να καλυφθούν οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε και για να επέλθει η μείωση του ποσοστού της Overseas, προκειμένου να μην μπλοκάρονται αποφάσεις που χρειάζονται αυξημένη πλειοψηφία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση καλύφθηκε πλήρως. Τα ποσοστά τους στην ΑΒΑΞ ενίσχυσαν σημαντικά όλοι οι βασικοί μέτοχοι και κυρίως η οικογένεια Ιωάννου.



    ΣΧΟΛΙΑ