• Business

    ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέα καταστήματα και πιθανώς εξαγορές το 2016

    Λεωνίδας Βρεττάκος, Chief Operating Officer της ΑΒ Βασιλόπουλος


    Νέα  εταιρικά και franchise καταστήματα  σε διαφορετικά store formats, ικανοποιώντας τις ανάγκες των πελατών σε διάφορα σημεία της Ελλάδας είναι στα σχέδια της ΑΒ Βασιλόπουλος για το 2016, καθώς και πιθανές εξαγορές.

    Η έλλειψη ρευστότητας και ο υψηλός δανεισμός φαίνεται ότι ευνοούν την τάση για νέα μορφώματα συνεργασιών και εξαγορών με τις συμφωνίες να διαδέχονται η μια την άλλη.Στο πλαίσιο αυτό όπως σημειώνεται από την εταιρεία “η  ΑΒ Βασιλόπουλος εξετάζει κάθε επενδυτική ευκαιρία για πιθανές εξαγορές που μπορούν να συμβάλουν στην υγιή ανάπτυξή της εταιρείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της Χίου, όπου το 2015 αποκτήσαμε ένα κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας και τέσσερα καταστήματα από την αξιόλογη τοπική εταιρεία «KeyFood»”.

    Ταυτόχρονα η εταιρεία σχεδιάζει τη συνέχιση των ανακαινίσεων. Τέτοιες ανακαινίσεις έχουν ήδη γίνει στο ΑΒ Ελληνικού και Κηφισού, με τα οποία έγινε η αρχή το 2014 καθώς και στο ΑΒ στην Εθνική Οδό στη Νέα Ερυθραία τον Οκτώβριο του 2015.

    basilopoulos

     

    Συνολικά, το 2015 αποτέλεσε μια θετική χρονιά για την ΑΒ, με θετική ανάπτυξη πωλήσεων τόσο στο σύνολο όσο και στα συγκρίσιμα καταστήματά της, το οποίο είναι αποτέλεσμα της ολοένα και ευρύτερης προτίμησης του καταναλωτικού κοινού. Παρά τις συνεχείς δυσκολίες της χρονιάς, όπως την αύξηση του ΦΠΑ και τον έλεγχο κεφαλαίων, η αύξηση του κύκλου εργασιών του ομίλου για το εννιάμηνο του 2015 ήταν πάνω από 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

    Όσο για το 2016, η εκτίμηση είναι ότι η αγορά σταθεροποιείται, και όπως σημειώνεται από την εταιρεία, “Μετά από 5 συναπτά έτη συνεχούς μείωσης στο λιανεμπόριο τροφίμων, η αγορά φαίνεται ότι σταθεροποιείται και οι απώλειες περιορίζονται.  Μπορούμε να πούμε ότι δεν παρατηρήθηκαν πληθωριστικές τάσεις ενώ η καταναλωτική ζήτηση επικεντρώθηκε στα βασικά είδη διατροφής.”

     



    ΣΧΟΛΙΑ