ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αύξηση 13,9% σημείωσε στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Autohellas συγκριτικά με τον αντίστοιχο του 2018.
Συγκεκριμένα, ο τζίρος ανήλθε στα 259 εκατ. ευρώ έναντι 227 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2018. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (ΕBITDA) διαμορφώθηκαν στα 68,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 12,7% παρά το γεγονός ότι το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους παραμένει εποχικά πιο αδύναμο σε επίπεδο δραστηριότητας.
Τα αποτελέσματα προ φόρων (ΕΒΤ), ήταν επίσης ικανοποιητικά, και διαμορφώθηκαν σε κέρδη 21 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 19 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10,6%, ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε κέρδη 18 εκατ. ευρώ, σε σχέση με κέρδη 13,8 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2018 παρουσιάζοντας αύξηση 30%.
Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου κατά την 30/06/2019, μετά και την καταβολή μερίσματος 18 εκατ. ευρώ για την χρήση του 2018, έφτασαν τα 250 εκατ. ευρώ έναντι 227 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 πραγματοποιήθηκε επένδυση σε αγορές νέων αυτοκινήτων ύψους 106 εκατ. ευρώ, με τον συνολικό στόλο του Ομίλου να έχει αυξηθεί κατά 2.400 αυτοκίνητα σε σχέση με την 30/6/2018, φτάνοντας τα 46.700 αυτοκίνητα.
Η κύρια δραστηριότητα των μισθώσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό συνολικά σημείωσε αύξηση 6,2%. Ειδικότερα, οι μακροχρόνιες μισθώσεις, στο πλαίσιο της σταδιακής ανάκαμψης της εσωτερικής αγοράς στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες του εξωτερικού, παρουσίασαν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις σημείωσαν σχετική επιβράδυνση, επηρεαζόμενες και από την πορεία των αεροπορικών αφίξεων που ήταν οριακά θετική στην Ελλάδα.
Η δραστηριότητα της πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ως παρεπόμενη δραστηριότητα των μισθώσεων, ήταν ενισχυμένη κατά 19,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Παράλληλα, η δραστηριότητα της εμπορίας αυτοκινήτων και υπηρεσιών, με την ανάκαμψη της αγοράς, συνεισέφερε συνολικά 147 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του Ομίλου από τα 124 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και συνέβαλε σημαντικά στο λειτουργικό αποτέλεσμα του ασθενούς λόγω εποχικότητας πρώτου εξαμήνου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απειλές από Ιράν σύντομα και άλλα στρατηγικά στενά θα έχουν την τύχη του Ορμούζ
- Ζελένσκι: Προειδοποίησα τον Τραμπ για κίνδυνο Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου – Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν
- Τουλάχιστον 8 νεκροί από την επίθεση του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο
- Δημοσκόπηση Pulse: Άνοδος 2 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ – Μικρή άνοδος στις θετικές γνώμες για Τσίπρα, υποχωρεί η Καρυστιανού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.