• Business

    Athens Hilton: Δείτε ποιοι κατέθεσαν προσφορές στην α΄φάση του διαγωνισμού


    Οχι νωρίτερα απο τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, αναμένεται να γίνουν γνωστά, επίσημως, τα επιχειρηματικά ονόματα που κατέθεσαν σήμερα στις 7 μ.μ. το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του ξενοδοχείου Athens Hilton, από την Ιονική Ξενοδοχειακή.

    Ειδικότερα, το βράδυ αργά αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στους φακέλους προσφορών απο τη Citi η οποία και έχει αναλάβει τη διαχείριση του διαγωνισμού.

    Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το “δυνατό” επιχειρηματικό σχήμα που εξεδήλωσε ενδιαφέρον για το ιστορικό ξενοδοχείο είναι εταιρία ΤΕΜΕΣ του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και των αδελφών του που ελέγχουν την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή Costa Mare σε συνεργασία με τον τουρκικό όμιλος Dogus Holdings ο οποίος και δραστηριοποιείται σε 30 χώρες σε 4 ηπείρους. Εχει επενδύσει στην Ελλάδα μέσω της D-Marin στη Μαρίνα Φλοίσβου, όπως και σε άλλες μαρίνες.

    hilton 2

    Επίσης, το σχήμα θα ενισχυθεί και με διεθνές ξενοδοχειακό όνομα για την ανάθεση του management καθώς η σύμβαση με την Hilton International λήγει στο τέλος του 2014.

    Το κοινό επίσης σημείο και των δυο εταιριών είναι ότι εχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τον “Αστέρα Βουλιαγμένης” ο μέν τουρκικός όμιλος κατέθεσε προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αγορά του ξενοδοχείου “Αστέρας” Βουλιαγμένης συμμετέχοντας σε κοινοπραξία με αραβικά funds ο δε Κωνσταντακόπουλος δήλωσε την παρουσία στον διαγωνισμό για τον “Αστέρα Βουλιαγμένης”.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκδηλώσει και ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντώνακη απο κοινού με την Lone Star.

    Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ που είχε δημοσίευσει το mononews.gr δυο ημέρες πριν την σημερινή ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών. 

    Οσον αφορά στο ιστορικό αθηναϊκό ξενοδοχείο των Αθηνών, το Athens Hilton, σε πρώτη φάση, ενδιαφέρον έχουν επιδείξει:

    -Η εταιρία ΤΕΜΕΣ του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και των αδελφών του που ελέγχουν την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή Costa Mare. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΕΜΕΣ δήλωσε παρούσα στον διαγωνισμό για τον “Αστέρα” Βουλιαγμένης αλλά και για την έκταση στα Αφάντου της Ρόδου.

    -Ο όμιλος Hines του Τζέφρι Χάινς, διαθέτει ακίνητα σε 182 πόλεις σε 20 χώρες, ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια στο χαρτοφυλάκιο της Hines ανέρχονται σε 89,1 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι   ο όμιλος Hines είχε δείξει ενδιαφέρον παλαιότερα για το “Πόρτο Καρράς”, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι βρίσκεται σε επαφή με τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσει το project της Βωβός στον Βοτανικό, στο τμήμα εκτός του γηπέδου, και να αποκτήσει συμμετοχή όταν ολοκληρωθεί το έργο.

    -Ο τουρκικός όμιλος Dogus Holdings δραστηριοποιείται σε 30 χώρες σε 4 ηπείρους. Εχει επενδύσει στην Ελλάδα μέσω της D-Marin στη Μαρίνα Φλοίσβου, όπως και σε άλλες μαρίνες. Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι ο κ. Φερίτ Σαχένκ που έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας με την προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αγορά του ξενοδοχείου “Αστέρας” Βουλιαγμένης σε κοινοπραξία με αραβικά funds.

    -Ο ισπανικός όμιλος διαχείρισης ξενοδοχείων Barcelo με χαρτοφυλάκιο 100 ξενοδοχείων σε 19 χώρες.

    -Ο Νοτιαφρικανικός όμιλος ξενοδοχείων Orion Hotels & Real Estate, ο οποίος ιδρύθηκε το 1991 από τον κ. Φραντς Γκμάινερ. Σήμερα διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 14 ξενοδοχείων, resorts, lodges.

    -Ο Αμερικανικός όμιλος Nexus που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό τομέα και τέλος

    -Η εταιρία διαχείρισης ξενοδοχείων της Αμερικής Pacifica, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό είχε εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον μέσω θυγατρικής και η BlackRock.

     



    ΣΧΟΛΙΑ