• Business

    AstraZeneca: Πούλησε το 7,7% του μεριδίου της στη Moderna

    AstraZeneca

    AstraZeneca


    Το 7,7% του μεριδίου της πούλησε στη Moderna η AstraZeneca, για περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μετά την άνοδο των μετοχών της αμερικανικής εταιρείας μετά την επιτυχία της στην παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

    «Κατά τη διάρκεια του 2020, η AstraZeneca πούλησε ένα μέρος του χαρτοφυλακίου μετοχών της, λαμβάνοντας 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, μεγάλο μέρος των οποίων αφορούσε την πώληση του πλήρους μεριδίου της στη Moderna», όπως ανακοίνωσε η αγγλο-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία στην ετήσια έκθεσή της για το 2020.

    Τα μετρητά από την πώληση του μεριδίου στη Moderna θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των οικονομικών της AstraZeneca καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει τον κλάδο φαρμάκων της και να ολοκληρώσει την εξαγορά της Alexion Pharmaceuticals έναντι 39 δισ. δολαρίων, η οποία θα επεκτείνει τη θέση της στον κλάδο των φαρμάκων για σπάνιες ασθένειες και να ενισχύσει τις πωλήσεις φαρμάκων σε νέες αγορές, ιδίως στην Κίνα.

    Η μετοχή της Moderna, η οποία εισήχθη στο Nasdaq το 2018, πενταπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του 2020, αφού η αμερικανική εταιρεία άρχισε να αναπτύσσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ άλλων χωρών.

    Την περασμένη εβδομάδα, η Moderna ανακοίνωσε ότι αναμένει πωλήσεις ύψους 18,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το εμβόλιό της φέτος – υψηλότερα από την ανταγωνίστρια αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, η οποία έχει προβλέψει έσοδα 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις του εμβολίου που έχει αναπτύξει από κοινού με τη BioNTech.

    Η Moderna σχεδιάζει να παράγει τουλάχιστον 700 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της το 2021 και 1,4 δισεκατομμύρια δόσεις το 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Κορυφαίος ανοσολόγος ζητά live εμβολιασμό της Μέρκελ με το εμβόλιο AstraZeneca

    Παυλάκης: Να επιβληθεί ένα «τίμιο» ολικό lockdown δύο εβδομάδων – «Ξεχάστε την εστίαση» (video)

    Γώγος: Μπορεί να χρειαστεί παράταση του lockdown για μία εβδομάδα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ