• Business

    Κάποιοι λένε ότι όσοι υπάγονται στο 99 είναι φίλοι του Σαμαρά. Είναι απλά ανόητοι


    ** Όταν πεθαίνει, δολοφονείται ή αυτοκτονεί ένας άνθρωπος, εφαρμόζεται ένας και μόνο κανόνας, αυτός της σιωπής. Περιμένουμε να γίνει η κηδεία για να μιλήσουμε παρεκτός αν θέλουμε να συλλυπηθούμε την οικογένεια ή να πούμε μια καλή κουβέντα για τον θανόντα. Όλα τα υπόλοιπα, οι ερμηνείες, οι χαρακτηρισμοί, οι κριτικές αποτιμήσεις, δείχνουν χαμηλό επίπεδο. Επ΄ ευκαιρία να συλλυπηθώ την οικογένεια Μαμιδάκη.

    *Δεν θα σταθώ στις ανοησίες που κάνουν τον γύρο της Ελλάδας αξιολογώντας τον τρόπο που κάποιος επιλέγει να φύγει από τη ζωή. Θα σταθώ σε μια άλλη, ουρανομήκη ανοησία, που άκουσα σε συντροφιά που καθόταν δίπλα μου στο C-Lounge, το καφέ του Island Club στην αθηναϊκή Ριβιέρα. Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει η είδηση της αυτοκτονίας του επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη καθόμουν δίπλα σε συντροφιά πενηντάρηδων, μεταξύ των οποίων αναγνώρισα άτομο που εργάστηκε ως σύμβουλος υπουργού της Νέας Δημοκρατίας.

    Το άτομο αυτό λοιπόν ανέλυε με μεγάλη σοβαρότητα μια υπόθεση εργασίας. Έλεγε ότι όσοι τον τελευταίο μήνα ζητούν την υπαγωγή στο άρθρο 99, είναι φίλοι του Αντώνη Σαμαρά και μετέχουν σε ένα ευρύτερο σχέδιο καταστροφής της πατρίδας. Με περισπούδαστο ύφος έλεγε ότι ο Μαμιδάκης είναι απόγονος Μπενάκη, συγγενής του πρώην πρωθυπουργού και άρα συντρέχουν τα τάδε κα τάδε δεδομένα.

    *Τι θέλω να πω. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας καθένας δύναται να αρθρώνει ό,τι ανοησία κατέβει στο κεφάλι του. Δύναται να την αρθρώνει στο καφενέ του χωριού, στο φινετσάτο C-Lounge ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς δεν υπάρχει νόμος που να περιορίζει την ανοησία ή τους ανόητους.

    ** Να ξεφύγουμε από τα πρόσωπα αλλά να παραμείνουμε στα καύσιμα, σε ζήτημα που σας αφορά όλους ή τους περισσότερους. Προσωπικά έχω οδηγό και δεν αγοράζω καύσιμα. Δεν έχω σοφέρ δικό μου αλλά αντιλαμβάνομαι ως σοφέρ τους οδηγούς ταξί που με εξυπηρετούν. Αρνήθηκα να μάθω οδήγηση έχοντας την εντύπωση ότι θα είμαι πάντα περισσότερο από ευκατάστατος.

    Τέλος πάντων. Μαθαίνω ότι ένα στα τρία βενζινάδικα κλέβει καύσιμα. Το υπουργείο Οικονομίας έκανε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πρατήρια σε στον Κορυδαλλό, στον Ταύρο, το Κερατσίνι και τη Νίκαια.

    Δεν ξέρω που είναι ο Κορυδαλλός καθώς την γεωγραφία της πόλης την διδάχτηκα από τις γυναίκες που αγάπησα. Για να επιστρέψω στην είδηση, από τον έλεγχο προέκυψε ότι από τη αντλία ως το ρεζερβουάρ χάνεται ποσότητα που κυμαίνεται από 5 ως 11%.

    *Η φίλη που με πληροφόρησε για τις μετρήσεις συμμετέχει στην ομάδα που οργάνωσε τις εφόδους στα βενζινάδικα. Είναι αφιερωμένη στο έργο της αλλά δεν σκέφτηκε το πιο απλό, ούτε εκείνη ούτε οι συνάδελφοι. Οι έλεγχοι γίνονται με ένα και μοναδικό ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει ειδικά όργανα μέτρησης των καυσίμων.

    Νομίζω ότι ήδη μεταξύ πρατηριούχων έχω γίνει γνωστό το χρώμα και ο τύπος του αυτοκινήτου, για να μην πω και ο αριθμός της πινακίδας. Η ομάδα των ελέγχων θα μπορούσε να κάνει μερικές δεκάδες μετρήσεις ακόμα αλλά βιάστηκαν να διαδώσουν τα χαρμόσυνα νέα, ότι δηλαδή εντόπισαν απατεώνες. Τώρα θα χρειαστεί να διαμορφώσουν κι άλλο όχημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/afta-ine-ta-4-senaria-gia-tin-marinopoulos/58541

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/peristera-mpaziana-mpornto-forema-ta-xanaforemena-pedila-ke-ellipsi-axesouar/58438



    ΣΧΟΛΙΑ