• Business

    Στη Navig8 δύο δεξαμενόπλοια της Navios Maritime (Α. Φράγκου)

    Αγγελική Φράγκου (Navios Partners_

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    H ναυτιλιακή Navig8 έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει δύο δεξαμενόπλοια της Navios Maritime Acquisition Corp., σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

    Το ΤradeWinds αναφέρει ότι πρόκειται για τα πλοία Nave Constellation και Nave Universe –κατασκευής 2013 και τα δύο- , χωρητικότητας 45.300 dtw.

    Η τιμή δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο, σύμφωνα με το VesselsValue εκτιμάται ότι tα δύο δεξαμενόπλοια έχουν αξία 30 εκατ. δολάρια έκαστο.

    Τα στελέχη της Navig8 δεν έχουν σχολιάσει την εξαγορά. Ωστόσο, εάν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Navig8 Chemical θα πρέπει να τη γνωστοποιήσει στο χρηματιστήριο του Όσλο όπου διαπραγματεύεται.

    navios

    Η ναυτιλιακή Navig8 είναι ουσιαστικά εταιρεία παροχής υπηρεσιών του ναυτιλιακού κλάδου. Παράλληλα είναι η ίδια ιδιοκτήτρια πλοίων, διαχειρίστρια και ναυλώτρια. Το 2013 ένωσε τις δυνάμεις της με το αμερικανικό fund Oaktree Capital Management και δημιούργησαν την Navig8 Chemical Tankers Inc. , ναυτιλιακή που εστιάζει στη μεταφορά χημικών προϊόντων.

    Η Navig8 Chemical διαθέτει στόλο με 17 δεξαμενόπλοια στο νερό, 16 ακόμη πλοία υπό παραγγελία και 4 νεότευκτα, έτοιμα για παράδοση, όπως αποκάλυψε η διοίκηση της εταιρίας την περασμένη εβδομάδα.

    Η Navios Maritime Acquisition, της Αγγελικής Φράγκου, έχει 13 από τα 38 δεξαμενόπλοια της, στην Navig8. Πρόσφατα η ναυτιλιακή δέχθηκε αγωγή από κάποιο δυσαρεστημένο μέτοχο της, με αφορμή τον εσωτερικό δανεισμό ύψους 50 εκατ. δολαρίων στον οποίο αναγκάστηκε να καταφύγει, η μητρική εταιρία της Α. Φράγκου, Navios Maritime Holdings από τη θυγατρική της Navios Maritime Acquisition.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kani-piso-navios-meta-tis-antidrasis-akiro-charistiko-danio-apo-ti-thigatriki-tis/38502

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ston-aera-i-diafimisi-ton-xenodochion-tis-tui/38447

     



    ΣΧΟΛΙΑ