• Ναυτιλία

    Ο Όμιλος Navig8 απέκτησε μερίδιο στη International Seaways

    Lois Zabrocky, International Seaways

    Lois Zabrocky, International Seaways


    Το μετοχικό κεφάλαιο της International Seaways ενδυναμώνει με μεγάλους πλοιοκτήτες και διαχειριστές, όπως είναι ο όμιλος Navig8, που έγινε ο τελευταίος μέτοχος που απέκτησε μερίδιο άνω του 5% στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, ακολουθώντας τα βήματα των μεγιστάνων της ναυτιλίας John Fredriksen και Idan Ofer. Το μερίδιο της εταιρείας Navig8 περιγράφεται «για επενδυτικούς σκοπούς».

    Η Navig8 αγόρασε 2,51 εκατ. μετοχές για συνολική δαπάνη 77,9 εκατ. δολαρίων και μερίδιο 5,12%. Η Navig έχει αγοράσει 2,14 εκατομμύρια μετοχές από τις 4 Αυγούστου σε τιμές μεταξύ 24 και 36 δολαρίων.

    Η εταιρεία διατηρεί γραφεία και στην Αθήνα, όπως και σε άλλες δώδεκα πόλεις του κόσμου, διαχειρίζεται 140 δεξαμενόπλοια, από τα οποία τα 50 είναι ιδιόκτητα.

    Αλλά η εταιρεία διατηρεί επίσης «το δικαίωμα να συμμετέχει σε συζητήσεις κατά καιρούς με το διοικητικό συμβούλιο και τη διοίκηση της, άλλους μετόχους της, συμβούλους, χρηματοοικονομικούς συμβούλους και άλλα σχετικά μέρη που μπορεί να περιλαμβάνουν θέματα που σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση, τη στρατηγική, τις επιχειρήσεις, τα περιουσιακά στοιχεία, τις λειτουργίες, τον έλεγχο, τις έκτακτες συναλλαγές, τη διάρθρωση του κεφαλαίου και τα στρατηγικά σχέδια».

    Το Navig8 έχει γίνει το πιο πρόσφατο μεγάλο όνομα στη ναυτιλία που αγοράζει μετοχές της International Seaways που είναι εισηγμένη στη Νέα Υόρκη.

    Λίγες ώρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο Idan Ofer είχε αγοράσει μερίδιο 5,05% στο δεξαμενόπλοιο υπό την ηγεσία του Lois Zabrocky, προέκυψε ότι η Navig8 είχε κάνει παρόμοια κίνηση, αγοράζοντας 2,51 εκατομμύρια μετοχές.

    Η Ofer και η Navig8 ενώνονται με τον John Fredriksen για να αγοράσουν την αμερικανική εταιρεία δεξαμενόπλοιων, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο εξωτερικό.

    Ο Fredriksen, μέσω διαφόρων επενδυτικών οχημάτων του, αναδείχθηκε ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της International Seaways τον Απρίλιο, αναγκάζοντας την ανώτατη διοίκηση της εταιρείας δεξαμενόπλοιων με έδρα τη Νέα Υόρκη σε διάφορες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει την εξαγορά.

    Η τιμή της μετοχής της International Seaways έχει υπερδιπλασιαστεί μέχρι στιγμής φέτος, κλείνοντας χθες στα 37,38 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Samos Steamship της οικογένειας Ιγγλέση ναυπηγεί έξι πλοία – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ