• Business

    Ποιος αποζημιώνει Μπόμπολα, Iωάννου και Κόκκαλη με 50 εκατ. ευρω;


    Οι κορυφαίοι επιχειρηματίες των κατασκευών Λεωνίδας Μπόμπολας με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Χρήστος Ιωάννου της J&P-ΑΒΑΞ και ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΣΥΜΜΕΡΟΧΩΝ συμφερόντων της οικογένειας Κόκκαλη είναι έτοιμοι να εισπράξουν ούτε ένα , ούτε δύο αλλά πενήντα εκατομμύρια.

    ScreenHunter_406 Feb. 18 10.41
    Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υποδομών έδωσε το πράσινο φως για την καταβολή αποζημίωσης ύψους 50 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία Μορέας, που υλοποιεί και διαχειρίζεται τον οδικό άξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και τον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη.

    Λεωνίδας Μπόμπολας, Πολιτικός Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ
    Λεωνίδας Μπόμπολας, Πολιτικός Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. ιδρύθηκε στις 22/12/2006 και η μετοχική της σύνθεση είναι η ακόλουθη:
    • ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., με ποσοστό 71,67%
    • J&P-ΑΒΑΞ, με ποσοστό 15%
    • ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, με ποσοστό 13,33%

    Χρήστος Ιωάννου,44 ετών, Πρόεδρος J&P AVAX
    Χρήστος Ιωάννου,44 ετών, Πρόεδρος J&P AVAX

    Που έσφαλε το Δημόσιο

    Η αποζημίωση που θα καταβάλει το Δημόσιο αφορά την κάλυψη δαπανών και εξόδων της κοινοπραξίας κατασκευής. Οι δαπάνες και τα έξοδα αυτά προκλήθηκαν με υπαιτιότητα του Δημοσίου, το οποίο, όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης (άρθρα 26.1, 26.2), οφείλει, σε τέτοιες περιπτώσεις, να αποζημιώνει τον παραχωρησιούχο.
    Εαν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα , ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη θα δοθεί στην κυκλοφορία σε δύο μήνες (εως τέλος Απριλίου 2016) και η περιμετρική Καλαμάτας θα ξεκινήσει την λειτουργία εως το τέλος του φετινου καλοκαιριού( 31 Αυγούστου).

    Σωκράτης Κόκκαλης, ετών 76. Επιχειρηματίας.
    Σωκράτης Κόκκαλης, ετών 76. Επιχειρηματίας.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Ιανουαρίου 2007, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων υπέγραψε με την Παραχωρησιούχο Εταιρεία, ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη. Η διάρκεια της Σύμβασης Παραχώρησης είναι 30 χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ