• Business

    Μαρινάκης: Ενισχύει το στόλο του-κυριαρχεί στα τάνκερ

    Ευάγγελος Μαρινάκης. Ετών 50. Επικεφαλής Capital Partners


    Την επέκτασή του στην αγορά των  τάνκερ αλλά και αγορές στην πεσμένη αγορά ξηρού φορτίου σχεδιάζει για το 2016 ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης, που είδε να ενισχύεται η δύναμη και το κύρος του εφοπλιστικού του ομίλου κατά το 2015, μια χρονιά  που ανάγκασε πολλούς άλλους πλοιοκτήτες να χάσουν πλοία και να σημειώσουν ζημιές.

    Οι εταιρείες του Β. Μαρινάκη τις επόμενες εβδομάδες παραλαμβάνουν 2 από τα 4 νέα Aframax, που έχει παραγγείλει με Option για επιπλέον 4 από το South Korea’s Daehan Shipbuilding. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος συνεργάζεται με το συγκεκριμένο ναυπηγείο.

    Ειδικότερα, πρόκειται για τέσσερα πλοία χωρητικότητας 112.800 dwt τα Αρισταίος και Αριστοκλής που θα παραδοθούν το 2016 και ακόμη δύο το Ασκληπιός ΙΙ και Αριστομένης ΙΙ.

    Δύο από τα τέσσερα νέα τάνκερ έχουν ήδη ναυλωθεί  για πέντε χρόνια από αμερικάνικη πετρελαϊκή.

    Συνολικά ο όμιλος Μαρινάκη μαζί με την εισηγμένη στον Nasdaq Capital Product, ελέγχει  70 δεξαμενόπλοια και ετοιμάζει κινήσεις στην αγορά ξηρού φορτίου καθώς η πεσμένη στα τάρταρα αγορά,  δημιουργεί ευκαιρίες για ισχυρούς παίκτες.
    Με στρατηγική την επέκταση και την ανανέωση του στόλου στον τομέα των δεξαμενόπλοιων  και παράλληλα με μακροχρόνιες ναυλώσεις στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οι εταιρείες του “βλέπουν” αύξηση τω μεριδίων 2-3%.



    ΣΧΟΛΙΑ