• Business

    Μαρία Καλάβρια: Επιχειρηματικότητα γένους θηλυκού

    Μαρία Καλάβρια Φάις


    Σε θέματα ομορφιάς μπορείς να την εμπιστευτείς με κλειστά μάτια. Το πρόσωπό και το σώμα της είναι η απόδειξη ότι γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να μην χάσει την γοητεία της. Η Μαρία Καλάβρια υπηρέτησε από μικρή τη μόδα και τον αθλητισμό με διακρίσεις από όπου και αν πέρασε με αδάμαστο πάθος για προσφορά και τελειότητα. Αντιπροσώπευσε οίκους μόδας και γνωστές φίρμες στο εισαγωγικό και λιανικό εμπόριο μέχρι που γεννήθηκε η επιθυμία για τη δημιουργία του ιατρικού κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής και Δερματολογίας.

    Με τα συχνά ταξίδια και επαφές της με τις HΠΑ, διέκρινε τη σύνδεση και αυξανόμενη σχέση μόδας και ομορφιάς με την ιατρική αισθητική και αποφάσισε να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα κέντρο, συνδυασμένων υπηρεσιών κατά το πρότυπο κορυφαίων του είδους στο Λος Άντζελες και την Νέα Υόρκη.

    Πρώην μοντέλο με διεθνείς συνεργασίες, πολυταξιδεμένη, μητέρα δύο παιδιών, σύζυγος και επιχειρηματίας. Με αυτούς τους ρόλους απάντησε στις ερωτήσεις του mononews.gr για τις “επιπτώσεις” της οικονομικής κρίσης στην εμφάνιση της Ελληνίδας, για το κόστος της αισθητικής ιατρικής και για τις νέες τεχνολογίες που κάνουν “θαύματα” χωρίς το επίπονο νυστέρι.

    Μαρία Καλάβρια Φάις.
    Μαρία Καλάβρια Φάις.

    Είναι πολυτέλεια η ομορφιά στις μέρες μας;

    Ειδικά στη σημερινή εποχή που ζούμε, η οποία είναι γεμάτη άγχος και ανασφάλεια, η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης της γυναίκας τροφοδοτεί την ενίσχυση της ψυχολογίας της. Μέσω ενός αισθητικού αποτελέσματος επιτυγχάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κάτι που είναι απαραίτητο για την καλή ψυχική υγεία. Ενώ διανύουμε μια εποχή με έντονη οικονομική κρίση, βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να αφιερώνουν χρόνο στην εμφάνισή τους, κάτι που υποδηλώνει πως ενώ από πολλούς θεωρείται πολυτέλεια, για τη γυναίκα σήμερα είναι ανάγκη. Μάλιστα, λόγω του ότι οι θεραπείες έχουν γίνει πιο προσιτές από ότι ήταν παλαιότερα, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί κανείς να ανανεωθεί χωρίς να έχει ξοδέψει μια περιουσία.

    Είναι μέσα στις προτεραιότητες της Ελληνίδας η ομορφιά; Μπορεί να διαθέσει budget για την βελτίωση της εμφάνισής της;

    Παρ’ όλες τις δυσκολίες της σημερινής πραγματικότητας, η σύγχρονη γυναίκα όλο και περισσότερο ενδιαφέρεται να επενδύσει στην προσωπική της περιποίηση. Πιστεύω ότι κάνει περικοπές από άλλα έξοδα ώστε να μπορεί να κάνει περισσότερα για τον εαυτό της. Η κυτταρίτιδα, η δερματική χαλάρωση, το τοπικό πάχος είναι τα συνηθισμένα και κυρίαρχα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνίδα διαχρονικά. Είναι κυρίως αποτελέσματα κληρονομικότητας, διατροφής και τρόπου ζωής. Ευτυχώς σήμερα, οι μη επεμβατικές θεραπείες που εφαρμόζει η αισθητική ιατρική και το Medi Center ειδικά, μπορούν να δώσουν λύση σε αυτά τα προβλήματα, βελτιώνοντας αισθητά την εμφάνιση τους χωρίς μεγάλο κόστος.

    MEDI CENTER. Διαγνωστικό Θεραπευτικό και Ερευνητικό Ινστιτούτο Υψηλής Τεχνολογίας.
    MEDI CENTER. Διαγνωστικό Θεραπευτικό και Ερευνητικό Ινστιτούτο Υψηλής Τεχνολογίας.

    Ποια τιμολογιακή πολιτική ακολουθείτε;

    Προσφέρουμε προσιτές λύσεις για κάθε προϋπολογισμό. Εξετάζουμε κάθε παράμετρο και σχεδιάζουμε τη θεραπεία με γνώμονα να είναι προσιτή για κάθε ασθενή, ανεξαρτήτως της οικονομικής του δυνατότητας.

    Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα από τα άλλα κέντρα;

    Διαθέτουμε τα πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και αποτελεσματικότητας μηχανήματα, συνεργαζόμαστε με κορυφαίους γιατρούς στον τομέα της δερματολογίας και της πλαστικής χειρουργικής. Έχουμε πλαισιώσει το ιατρικό μας κέντρο με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Σχεδιάσαμε ένα μοναδικό χώρο υψηλής αισθητικής, και αποτελούμε ήδη κέντρο των εξελίξεων της ιατρικής αισθητικής στην Αθήνα, όπου γυναίκες και άντρες προσέρχονται καθημερινά για να υποβληθούν σε πρωτοπόρες, μη επεμβατικές, ασφαλείς και γρήγορες θεραπείες έχοντας υψηλή αίσθηση φροντίδας για την υγεία και την ομορφιά τους.

    To Medi Center είναι ένας χώρος υψηλής αισθητικής στον Άλιμο με θεραπείες για πρόσωπο και σώμα.
    To Medi Center είναι ένας χώρος υψηλής αισθητικής στον Άλιμο με θεραπείες για πρόσωπο και σώμα.

    Σε ποιους απευθύνονται οι υπηρεσίες του κέντρου;

    Το MC απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό όλων των ηλικιών και των δύο φύλων. Το MC προσφέρει τέτοια μεγάλη γκάμα θεραπειών και προγραμμάτων που ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει ή αυτό που έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό είναι από τα δυνατά σημεία του MC θα έλεγα. Όπως επίσης σημαντική είναι η παρουσία σπουδαίων επιστημόνων και μηχανημάτων που προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά στον πελάτη.

    Είναι ταμπού οι πλαστικές επεμβάσεις;

    Πλέον έχουν αποενοχοποιηθεί, και η Ελληνίδα γυναίκα τολμά να κάνει κάποια πλαστική επέμβαση χωρίς ενοχές, και χωρίς να ντρέπεται για αυτό. Πέρα όμως από τις χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες συχνά είναι επίπονες και με μεγάλο κόστος, η αισθητική ιατρική προσφέρει πολλές μη επεμβατικές θεραπείες που έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με το χειρουργείο, χωρίς όμως τις παρενέργειες. Παραδείγματος χάρη, με την τεχνολογία του Ultherapy μπορείτε να αποκτήσετε ένα φυσικό λίφτινγκ προσώπου, εφάμιλλο με το χειρουργικό. Αντίστοιχα, η μέθοδος Coolsculpting έρχεται να αντικαταστήσει τη χειρουργική λιποαναρρόφηση με απόλυτη επιτυχία.

    Ποιες συμβουλές ομορφιάς θα δίνατε για μια τέλεια εμφάνιση;

    Ένας καλός συνδυασμός άσκησης και διατροφής είναι απαραίτητος, όπως και μια γκάμα θεραπειών που ακολουθώ καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς με στόχο τα αποτελέσματα να είναι ορατά το καλοκαίρι για ευνόητους λόγους! Είμαι η πρώτη που δοκιμάζω και εφαρμόζω τις θεραπείες του Medi Center, στις οποίες οφείλονται πολλά από τα δικά μου ‘’ Beauty and health secrets”.

    Πόσο εύκολο είναι το Επιχειρείν στην Ελλάδα;

    Σαφώς στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεκινήσει κανείς μια νέα εταιρία, όμως δεν πρέπει ποτέ να παραιτούμαστε από τα όνειρά μας. Η ίδρυση του Medi Center ήταν ένας συνδυασμός ενός οράματος και του φυσικού επακόλουθου της μέχρι τότε πορείας μου στη ζωή. Από μικρή ήμουν τυχερή λόγω φυσικών προσόντων, ταλέντου και ορθής υποστήριξης από την οικογένεια μου. Ασχολήθηκα και διακρίθηκα στο χώρο του αθλητισμού, της ομορφιάς και της μόδας. Επί χρόνια ταξίδευα, μάθαινα και έψαχνα τρόπους να επηρεάσω και άλλο κόσμο προς τις κατευθύνσεις που πίστευα σωστές.

    Η αρχή έγινε με την αποκλειστική αντιπροσωπεία που πήρα για Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια του πρωτοπόρου μηχανήματος Λιπογλυπτικής, COOLSCULPTING. Ήταν το πρώτο βήμα και το κίνητρο για δημιουργία κάτι μεγαλύτερου από την πλευρά μου. Έχω μεγάλο ενθουσιασμό και όραμα για το MC. Οι βλέψεις μου είναι να δημιουργήσω το κορυφαίο επιτελείο γιατρών απόλυτης εξειδίκευσης σε όλους τους τομείς θεραπειών που προσφέρουμε, και να συνεχίσω να υποστηρίζω τις θεραπείες μας με εξελιγμένα μηχανήματα που πρώτη φορά εμφανίζονται στην Ελλάδα. Η επέκταση του MC μετά είναι θέμα χρόνου.



    ΣΧΟΛΙΑ