• Business

    Κύρα Kάπη: Το alter ego του Κυριάκου στα social media

    • Contributor


    Μορφωμένη, πολύγλωσση, ταλαντούχα, άριστη χειρίστρια των Social Μedia και μόλις 30 ετών. Ο λόγος για την Κύρα Κάπη, την αναπληρώτρια διευθύντρια γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που ορίστηκε απευθείας από τον νέο πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έχει ως αρμοδιότητα τα Περιφερειακά και Ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. Η οικογένειά της διατηρεί στενούς φιλικούς δεσμούς με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- εδώ και αρκετά χρόνια- και ως φυσική εξέλιξη της σχέσης αυτής ήρθε και η κουμπαριά, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και νονός της!

    Είναι απόφοιτη του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε δημοσιογραφία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει πτυχίο «Broadcast Journalism and New Media» από το Columbia της Νέας Υόρκης και τώρα είναι υποψήφια Διδάκτωρ στη Νομική Σχολή Αθηνών.


    kira

    Μιλάει τέσσερις γλώσσες, έχει ζήσει στο Παρίσι και την Αμερική και αγαπά πολύ στα ταξίδια. Παρότι είναι νέα, έχει επισκεφτεί πολλές χώρες και έχει γνωρίσει διαφορετικούς πολιτισμούς, ενώ την ιντριγκάρει η επικοινωνία με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές κουλτούρες.

    Η Κύρα Κάπη ασχολείται με τα κοινά και μάλιστα έκανε δυναμική διαδικτυακή καμπάνια υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου. Η 30χρονη κατά την προεκλογική περίοδο για την ηγεσία της ΝΔ πρωταγωνίστησε στην επικοινωνιακή ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Καθημερινά, βρισκόταν στο γραφείο του νέου προέδρου της ΝΔ στο Παγκράτι, όπου σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη ( πρόεδρος νεολαίας ΕΛΚ) και τον Μακάριο Λαζαρίδη ( νέος διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ) χάρασσαν βήμα προς βήμα τη στρατηγική για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές. Πεποίθησή της είναι ότι ο πολιτικός πρέπει να πιάνει τον παλμό της κοινωνίας. Ο κόσμος – όπως λέει – έχει ανάγκη να μιλήσει, να μοιραστεί τα προβλήματα αλλά και τις ιδέες του με τους πολιτικούς.

    60415_437994282019_940398_n

    Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται στο γραφείο τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με έμφαση κυρίως στα ψηφιακά μέσα(#metonKyriako). «Είμαι τυχερή που εργάζομαι για έναν άνθρωπο που παράγει συνεχώς ιδέες και είναι ταυτόχρονα ανοικτός να ακούσει και όλες τις δικές μου προτάσεις» έχει δηλώσει στο παρελθόν συμπληρώνοντας «και αν τον πείσω, την υλοποιεί». Μια τέτοια περίπτωση ήταν το live Q&A στο facebook, που είχε προτείνει η νεαρή σύμβουλος, έχοντας δει ανάλογο παράδειγμα του Ζούκενμπεργκ.

    «Ουσιαστικά, ανοίγεις μια συζήτηση στο facebook, σαν post, όπου συμμετέχουν οι πάντες και καλείσαι να απαντήσεις σε όλα». Το Q&A υπήρξε μια εξαιρετική αφορμή, σύμφωνα με την Κύρα, για να αναδείξει ο πολιτικός το χιούμορ που διαθέτει, αλλά δεν φαίνεται στον δημόσιο λόγο του.

    Όταν ένας χρήστης έγραψε «παίζουμε με την Ισπανία, πες κάτι στον πατέρα σου», εκείνος απάντησε, «μην ανησυχείς, τον έχω ήδη ειδοποιήσει». Όταν μια κοπέλα ρώτησε, «έχω χωρίσει με τον Νίκο, αν βγει η ΝΔ, θα τα ξαναβρούμε;» ο Μητσοτάκης έγραψε με τι δική του «μαεστρία», «σε αυτές τις εκλογές δεν υποσχόμαστε τίποτα, πρέπει να προσπαθήσεις για τον Νίκο». Οι παραπάνω ατάκες, που εξέπληξαν πολλούς, έγιναν viral σε χρόνο ρεκόρ.

    columbia

    Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, σε Εταιρίες Επικοινωνίας και έχει αναλάβει τα Social Media για εταιρίες, μέσα ενημέρωσης καθώς και πολιτικούς. «Στο παρελθόν έχω εργαστεί με υποψήφιο δήμαρχο, που κατόρθωσε να με κάνει ανήμερα των εκλογών να ψηφίσω τον αντίπαλό του» έχει εξομολογηθεί σε συναδέλφους της. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

    59948_437994952019_163459_n

    Αγαπά πολύ τα ζώα και έχει έντονη ακτιβιστική δράση. Συνεργάζεται με φιλοζωικές εταιρείες και είναι πρόθυμη να προσφέρει όταν της ζητηθεί. Είναι κοινωνική, διατηρεί φιλίες από τα μαθητικά χρόνια και αγαπά το καλό φαγητό. Θα την βρείτε στην Κηφισιά να κάνει βόλτες με τις φίλες της, σε γνωστά καφέ- νεανικά στέκια και σε μοντέρνα εστιατόρια.

    Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα όλα αυτά έχουν μειωθεί στο ελάχιστο λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών της σε σημείο μάλιστα που όπως λέει η ίδια έχει να πάει για ποτό από το καλοκαίρι, έχει ακυρώσει ταξίδια με κλεισμένα εισιτήρια και θα βρεθεί στα πρόθυρα… του χωρισμού με τον σύντροφό της εάν γίνουν πάλι εκλογές!

    Κάνει επίσης πολλά like στον εθελοντισμό και τον αθλητισμό. Έχει πάντα στην τσάντα της ένα φορτιστή, ένα λάπτοπ και μια ατζέντα και ζει σε πολύ έντονους ρυθμούς. Το 24ωρο της ήταν πάντα γεμάτο, φανταστείτε τώρα που έχει επιφορτιστεί με μια υψηλών απαιτήσεων και πολλαπλών δεξιοτήτων για την ηλικία της θέση.

    37609_413648962019_8133503_n

    28356_402447847019_745506_n

    60586_437990672019_5636669_n



    ΣΧΟΛΙΑ