• Business

    Γρ. Στεργιούλης : η απεργία των εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ είναι άνευ αντικειμένου


    Αυτή η απεργία είναι μια άκομψη αλλαγή ατζέντας”, σημείωσε ο Πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Γρ. Στεργιούλης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό πριν από λίγο για τη τετραήμερη απεργία στα ΕΛΠΕ, υποστηρίζοντας ότι είναι άνευ αιτήματος σε μια εποχή που η εταιρεία σημειώνει επιτυχίες. Όπως είπε “τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μια πολύ ικανοποιητική συμφωνία με το Ιράν, ανακοινώνουμε εντός των ημερών ένα EBITDA που είναι  ιστορικό ρεκόρ, αλλάζουμε τελείως το μοντέλο της παραγωγής μας και η διαδικασία μετασχηματίζεται και γίνεται παραγωγικοκεντρική και ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον. Αυτή η ατζέντα ήδη υλοποιείται και αποδίδει καρπούς και σύντομα θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό οι απεργία των εργαζόμενων είναι  μια άκομψη αλλαγή ατζέντας”.

    Διαβάστε εδώ άρθρο του mononews.gr με τίτλο: ΕΛΠΕ, ένα απέραντο φρενοκομείο. Παίρνουν 17,5 μισθούς, πληρώνονται στην ώρα τους και απεργούν

    Μιλώντας για τα αιτήματα των απεργών που αφορούν την εκπαίδευση και τις προσλήψεις σημείωσε ότι και τα δύο αυτά θέματα ήδη εκπληρώνονται. “Τα ΕΛΠΕ είναι μια εταιρεία που επειδή ανταγωνίζεται σε διεθνές περιβάλλον και εκτός από εντάσεως κεφαλαίου εταιρεία απαιτείται να έχει και υψηλού επιπέδου εργαζομένους.

    “Τους τελευταίους 8 μήνες έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο τριετίας μεγάλο μέρος του οποίου είναι και η εκπαίδευση. Το πλαίσιο αυτό έχουμε δημιουργήσει “μαξιλάρι” πλεονάζοντος προσωπικού που επιτρέπει τη λειτουργία εφεδρείας που θα καλύπτει τα κενά. Ηδη έχουν προσληφθεί  84 εργαζόμενοι και άλλοι 170 θα προσληφθούν τα επόμενα δύο χρόνια, προσωπικό που θα είναι πλεονάζον  για να καλύψει τυχόν κενά, ασθενείας ή αδειών ή κάθε άλλης περίπτωσης.

    Επίσης έχουμε πρόγραμμα εκπαίδευσης μέσα στο χώρο εργασίας, εκπαίδευση που δεν θα γίνεται υπερωριακά αλλά στο χρόνο εργασίας”.



    ΣΧΟΛΙΑ