• Business

    Το κέφι ξανάρχεται στον Βερόπουλο. Γέμισαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ

    • NewsRoom


    Τέλος  μπαίνει στην αβεβαιότητα για το μέλλον των 180 καταστημάτων και των 4.500 εργαζομένων της αλυσίδας Bεροπούλος μετά την ανακοίνωση από τη διοίκηση της εταιρίας προς εργαζόμενους και προμηθευτές ότι το το ντιλ με τη Μετρό έκλεισε οριστικά κάτι που σημαίνει ότι επετεύχθη και η συμφωνία με τις τράπεζες για τον διακανονισμό των οφειλών της Βερόπουλος που ήταν και το μεγάλο αγκάθι της όλης υπόθεσης. Η αλυσίδα η οποία τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα με τους προμηθευτές της με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις στα ράφια της, ανακοίνωσε ότι το deal εξαγοράς της από την Μετρό έκλεισε και πλέον διασφαλίζεται το μέλλον των 4.500 εργαζομένων της.

    super market veropoulos

    To mono news με δημοσίευμα του προ ήμερων είχε αναφερθεί αναλυτικά στο θέμα αυτό.

    Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της  Βερόπουλος, «Tα καταστήματα Βερόπουλος είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους καταναλωτές που τόσα χρόνια εμπιστεύονται την ιστορική ελληνική εταιρία για τα ψώνια τους. Τα ράφια των καταστημάτων ξαναγεμίζουν με προϊόντα και οι καταναλωτές βρίσκουν και πάλι αυτό που ψάχνουν.

    H ευχάριστη αυτή εξέλιξη έρχεται ύστερα από την συμφωνία εξαγοράς του ελληνικού τμήματoς της Βερόπουλος από την εταιρία ΜΕΤΡΟ που διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα των καταστημάτων ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ και, μαζί, το μέλλον 4.500 εργαζομένων που αποκτούν πια και πάλι αισιοδοξία για την εργασία και την καθημερινότητα τους.

    Όλα αυτά έγιναν χάρη σε εσάς. Γιατί σταθήκατε δίπλα μας στα δύσκολα. Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας και σας περιμένουμε ξανά στα καταστήματά μας. Για να σας προσφέρουμε και πάλι αυτό που τόσα χρόνια απολαμβάνετε: το κέφι όταν «γυρίζετε απ’ το Βερόπουλο».

    Να σημειωθεί ότι η σύμβαση εξαγορά της Βερόπουλος κατατέθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    souper marketΜε την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα περιέλθουν στη Μetro οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων Βερόπουλος που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας. Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.

    Η συμφωνία της Μetro με την αλυσίδα Βερόπουλος, προβλέπει την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων δανείων της Βερόπουλος και τη λήψη νέων δανείων για αποπληρωμή υποχρεώσεων και νέες επενδύσεις σε βάθος τριετίας.

    Σε ό,τι αφορά το σκέλος της αναχρηματοδότησης των υφιστάμενων δανείων, η συμφωνία προβλέπει τη μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων σε βάθος 12ετίας.



    ΣΧΟΛΙΑ