• Business

    Ν. Καραμούζης και Δ. Μαντζούνης έκοψαν το νήμα


    Σήμα από το EuroWorkingGroup αναμένουν οι τραπεζίτες για να κλείσουν τα βιβλία προσφορών, ολοκληρώνοντας την ανακεφαλαιοποίηση. αλλά χρειάζονται τη βούλα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους. Μετά την Alpha Bank που υπερκάλυψε από χθες το βράδυ την αύξηση των 1,55 δισ. ευρώ, μια ανάσα από την επιτυχία βρίσκεται η διοίκηση της Eurobank, η οποία είναι έτοιμη να πανηγυρίσει την πλήρη επαναφορά στον ιδιωτικό τομέα.

    Η ομάδα Καραμούζη – Καραβία – Καλαντώνη – Ιωάννου πέτυχε την αναστροφή της εικόνας του 2013 και 2014 όταν είχε τερματίσει τελευταία στα stress tests και καλύπτοντας τις κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 2 δισ. ευρώ, «κοιτάει» την επόμενη ημέρα.

    Fairfax, Brookfield, Highfields και Wilbur Ross επενδύουν ως και 584 εκ. ευρώ δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης παρά τις συντριπτικές απώλειες στην προηγούμενη τοποθέτησή τους στην τράπεζα ενώ με πάνω από 200 εκ.ευρώ συμμετέχουν Έλληνες επενδυτές.
    Μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων και την δήλωση Τσακαλώτου ότι τελείωσαν όλα , κλειδώνει και τυπικά την αύξηση κεφαλαίου η Eurobank και η Alpha ενώ Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική αναμένεται να κλείσουν τα βιβλία τις επόμενες ημέρες.

    Έχοντας επωμιστεί το βάρος που προκύπτει από το μέγεθός της η Πειραιώς συνεχίζει την προσπάθεια συγκέντρωσης των κεφαλαίων παρά τα προσκόμματα της διαπραγμάτευσης αλλά και της επιδείνωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι και εκτιμάται ότι ως την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος Ανθιμος Θωμόπουλος θα έχει ολοκληρώσει το book building.

    Ο πρόεδρος του ομίλου, Μιχάλης Σάλλας, στη γενική συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, σημείωσε ότι η ταχεία ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης θα δώσει τη δυνατότητα στο τραπεζικό σύστημα να συμβάλει στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

    Σήμερα στη γενική συνέλευση της Εθνικής ο CEO Λεωνίδας Φραγκιαδάκης θα δώσει το στίγμα της προόδου που σημειώνεται στις εγγραφές του book building. Οι πληροφορίες θέλουν την τράπεζα να «φορτσάρει» μόλις δοθεί το πράσινο φως από το EWG και να κλείσει το βιβλίο την Πέμπτη.



    ΣΧΟΛΙΑ