• Οικονομία

    Αποστάσεις από το ΔΝΤ παίρνει η Κομισιόν: «Μονίμως απαισιόδοξες» οι προβλέψεις για την Ελλάδα

    • NewsRoom


    Χαρακτηρίζοντας τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «μονίμως απαισιόδοξες», η Κομισιόν πήρε σήμερα αποστάσεις από τη θέση του Οργανισμού πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2038.

    Στην τακτική ενημέρωση Τύπου, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, δήλωσε πως οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι «μονίμως απαισιόδοξες» και πως το Ταμείο έχει στο παρελθόν αναθεωρήσει τις θέσεις του.

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν κάνει την εκτίμησή τους και εμείς ως Ευρωπαίοι χρηματοδοτούμε το πρόγραμμα και το συμπέρασμά μας είναι πως η ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα είναι επαρκής», δήλωσε η Αντρέεβα, προσθέτοντας πως το ζήτημα θα επανεξεταστεί το 2032.

    Σημειώνεται ότι στην τελευταία έκθεσή του για την Ελλάδα, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει πως βλέπει θετικά τις παρεμβάσεις τις Ευρωζώνης οι οποίες βελτίωσαν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεσοπρόθεσμα. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η βιωσιμότητα αυτή συνεχίζει να είναι αβέβαιη μακροπρόθεσμα. Παράλληλα, καλωσορίζει «τη συνεχή δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας να υποστηρίξουν τη χώρα στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης περαιτέρω ελάφρυνσης χρέους, εφόσον χρειαστεί».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς είδαν οι τράπεζες τις συστάσεις του ΔΝΤ για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΝΤ: Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αντλήσουν νέα κεφάλαια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΝΤ: Δεν αρκεί για τις αγορές η συμφωνία για το χρέος, «δεδομένη» η μείωση συντάξεων και αφορολόγητου



    ΣΧΟΛΙΑ