• Business

    Αποκλειστικό: Τι πιστεύει η KKR για τις αγορές – Γιατί είναι short στις τούρκικες μετοχές


    Κόντρα στο πτωτικό ρεύμα φαίνεται να βγαίνει η περίφημη Kohlberg Kravis Roberts (KKR)  για τις παγκόσμιες αγορές το 2019.  Η KKR που διαχειρίζεται πάνω απο 1 τρισ.  δολ. επισημαίνει  σε προσφατη έκθεση της οτι η πρόσφατη πτώση κατά 20% του αμερικάνικου χρηματιστηρίου είναι τεράστια ευκαιρία για τοποθετήσεις.  Να σας θυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό, ο ίδιος οίκος ήταν underweight. 

    Στην έκθεση επισημαίνεται οτι οι επενδυτές πρέπει να επικεντρωθούν σε εταιρείες με χαμηλό καθαρό δανεισμό και υψηλές ελεύθερες ταμειακές ροές και συστήνει να αποφύγουμε τα μεγάλα ονόματα του NASDAQ. 

    Η πρόσφατη πτώση βάζει το μέσο P/E  του SP500, με βάση τις προβλέψεις της KKR, για το 2019 στα 14.9 ενώ το Σεπτέμβριο ήταν στα 17.3. 

    Πιστεύει ότι είναι απολύτως εφικτό τα κέρδη ανά μετοχή να φτάσουν τα 169 δολάρια με αποτέλεσμα αν παίξει ο SP500 με ένα P/E = 16 δικαιολογεί τιμή στόχο 2711 μονάδες και αν παίξει με P/E = 17.5 δίνει τιμή στόχο 2965 μονάδες. 

    Ο κλάδος που τους αρέσει πάρα πολύ και βγαίνει overweight είναι η ενέργεια και κυρίως ΑΠΕ και κατασκευές. 

    Η KKR παραμένει ακόμα short για τις τούρκικες μετοχές αλλά από την άλλη θεωρεί πολύ φθηνά χρηματιστήρια αυτά του Βιετνάμ, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. 

    Ακόμα για την Ευρώπη αναφέρει, οτι δεν έχει αλλάξει τη στάθμισή της παρόλο που βλέπει την ανάπτυξη της ευρωζώνης να πέφτει από το 1.9% το 2018 στο 1.5% το 2019. 

    Τέλος, κάνει ειδική αναφορά λέγοντας ότι πάρα πολλοί διαχειριστές κεφαλαίων τρόμαξαν με αυτή την πτώση και πούλησαν μετοχές και στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο.  Θεωρεί την πρόσφατη πτώση εξαιρετική ευκαιρία εισόδου σε μετοχές με πολύ δυνατό ισολογισμό και υψηλές ελεύθερες ταμειακές ροές.

     

    KKR
    H εκθεση της KKR



    ΣΧΟΛΙΑ