• Business

    Αποκλειστικό: Τι λέει υψηλόβαθμο στέλεχος της Ahold Delhaize για τον φημολογούμενο έλεγχο στην ΑΒ Βασιλόπουλος

    Charles Davis (Ahold Delhaize) – Βασίλης Σταύρου (ΑΒ Βασιλόπουλος)


    Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών που κυκλοφορούν στην αγορά το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στην ΑΒ Βασιλόπουλος από τον μητρικό όμιλο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έλαβαν χώρα ύποπτες πρακτικές προχωρά μιλώντας αποκλειστικά στο mononews.gr ο αντιπρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας του ομίλου Ahold Delhaize, Charles Davis.

    «Η Ahold Delhaize δεν διενεργεί και δεν σχεδιάζει να διενεργήσει οποιουδήποτε είδους εσωτερικό έλεγχο ή έρευνα για ύποπτες πρακτικές στην AB Βασιλόπουλος», την ελληνική εταιρία του Ομίλου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Όσον αφορά στο εάν έχει κάποια εξήγηση πως προέκυψαν οι πληροφορίες περί εσωτερικού ελέγχου, ο κ. David δηλώνει πως δεν γνωρίζει την πηγή προέλευσής τους.

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες περί αποχώρησης στελεχών, ο κ. Davis υπογραμμίζει πως κάποιες έγιναν οικειοθελώς και άλλες γιατί ολοκλήρωσαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, και όχι για λόγους ακαταλληλότητας. «Δεν υπήρξε αποχώρηση από την ΑΒ σε υψηλό διοικητικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια που να συνδέεται με λόγους ακαταλληλότητας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. David σπεύδει να υπογραμμίσει την πλήρη εμπιστοσύνη του ομίλου Ahold Delhaize στην τοπική διοικητική ομάδα και στον Βασίλη Σταύρου, και επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στο σχέδιο ανάπτυξης της ΑΒ Βασιλόπουλος «για την επανάκτηση της ηγετικής της θέσης στον τομέα λιανικής στην Ελλάδα» ενώ τονίζει πως «η Ahold Delhaize είναι βέβαιη ότι η ΑΒ να συνεχίσει να εξυπηρετεί το ίδιο καλά τους πελάτες της αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή της, τόσο σε ότι αφορά το δίκτυό της όσο και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα».

    Παράλληλα, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΑΒ Βασιλόπουλος σχολιάζοντας πληροφορίες που αφορούσαν στην αντικατάσταση στελεχών στη διεύθυνση αγορών αλλά και αλλαγές στη διαδικασία των αγορών αναφέρει πως «σε μια εταιρεία όπως η ΑΒ με δυναμική προοπτική, η διαρκής αναθεώρηση των διαδικασιών, οι μετακινήσεις στελεχών σε διαφορετικές θέσεις εντός εταιρείας, η διακοπή συνεργασιών με στελέχη που αποχωρούν οικειοθελώς ή ολοκληρώνουν τον κύκλο της επαγγελματικής τους συνεργασίας αποτελούν μέρος της πορείας προόδου μας.

    Όσον αφορά στις πληροφορίες περί διενέργειας ελέγχου για κάποια ακίνητα που αγοράστηκαν στο παρελθόν, το ίδιο στέλεχος απαντά πως αυτή την στιγμή δεν υφίσταται ανοιχτό ζήτημα σε αυτό το πεδίο, ενώ διαβεβαιώνει πως «δεν υπάρχει σε εξέλιξη κανένας σχετικός έλεγχος σήμερα».



    ΣΧΟΛΙΑ