• Business

    Η Lamda Energy Investments αποκτά το 20% της R Energy για ένα πράσινο Ελληνικό

    Γιώργος Ρόκας, Πρόεδρος R-energy και Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development

    Γιώργος Ρόκας, Πρόεδρος R-energy και Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development


    Στο μετοχικό κεφάλαιο της R Energy 1 Holding εισέρχεται η Lamda Energy Investments και με ένα ισχυρό μέτοχο εισέρχεται σε νέα περίοδο ανάπτυξης.

    Η  συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022, ενώ παράλληλα, η R Energy 1 Holding προχώρησε στην έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού δανείου το οποίο θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από την Lamda, ύψους 10 εκατ. ευρώ, 3ετούς διάρκειας και το οποίο δύναται να μετατραπεί έως και 50,1%  του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.  Τα κεφάλαια με τα οποία συμμετέχει η Lamda προέρχονται από την πρόσφατη έκδοση του πράσινου ομολόγου της.

    Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την είσοδο ενός ιδιαίτερα σημαντικού στρατηγικού εταίρου στην R Energy 1 Holding, με σκοπό την ανάπτυξη από κοινού νέων έργων στον τομέα των ΑΠΕ και θα συμβάλει στον σχεδιασμό της Lamda Development για τη δημιουργία μιας καθαρής πόλης με πράσινη ενέργεια στο Ελληνικό.

    R ENERGY 1

    Η εταιρεία R ENERGY 1 (Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ) το πρώτο εξάμηνο του 2022 παρουσίασε αυξημένες πωλήσεις παραγόμενης Ηλεκτρικής Ενέργειας. Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών το Α’ εξάμηνο του 2022 διαμορφώθηκε σε € 2.223 χιλ. έναντι € 1.864 χιλ. του Α’ εξαμήνου του 2021.

    Στον κύκλο εργασιών του Α’ εξαμήνου του 2021 περιλαμβάνονται οι παραγωγές του συνόλου των Φ/Β πάρκων των εταιρειών του ομίλου (31 Φ/Β πάρκα, 19,4 MW) έναντι παραγωγής €1.865 χιλ. στο Α’ εξάμηνο του 2021 (29 Φ/Β πάρκα, 9.2 MW).

    Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων, απομειώσεων και αποσβέσεων του Ομίλου (ΕΒΙΤDΑ), διαμορφώθηκαν σε κέρδη € 1.373 χιλ. το 2022 έναντι κερδών € 1.196 χιλ. του 2021.

    Η ανακοίνωση της Lamda Development

    Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του mononews.gr, η εισηγμένη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. («Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, η LAMDA ENERGY INVESTMENTS S.M.S.A., 100% θυγατρική της Εταιρείας, προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας μεταβίβασης μετοχών που αφορά στην εξαγορά ποσοστού 20% του μετοχικού κεφαλαίου της R Energy 1 Holding, έναντι τιμήματος €5εκ σε μετρητά.

    Παράλληλα, η R Energy 1 Holding προχώρησε στην έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού δανείου, ύψους €10εκ, 3ετούς διάρκειας, το οποίο θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από την LAMDA ENERGY INVESTMENTS S.M.S.A.

    Κατά την μετατροπή του ως άνω Μετατρέψιμου Ομολογιακού δανείου, η LAMDA ENERGY INVESTMENTS S.M.S.A. θα έχει το δικαίωμα απόκτησης ποσοστού 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της R Energy 1 Holding.

    Η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί την πρώτη επένδυση σε Πράσινη Ενέργεια που χρηματοδοτείται από τα έσοδα του Πράσινου Ομολογιακού Δανείου ύψους €230εκ που εξέδωσε η Εταιρεία την 12.07.2022.

    Η εξαγορά ποσοστού 20% του μετοχικού κεφαλαίου της R Energy 1 Holding τελεί υπό την αίρεση διευθέτησης μια σειράς τυπικών θεμάτων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022.

    Σχολιάζοντας την εν λόγω συμφωνία ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε σχετικά:

    «H συνεργασία μας με την R Energy 1 Holding, μία πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα των ΑΠΕ, συμβάλει στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας να τροφοδοτήσουμε με πράσινη ενέργεια την έξυπνη, σύγχρονη πόλη του Ελληνικού. Με προτεραιότητα να δημιουργήσουμε μια πραγματικά βιώσιμη νέα πόλη, προχωράμε στην πρώτη μας επένδυση, με κεφάλαια που προέρχονται από την πρόσφατη έκδοση του πράσινου ομολόγου.»

    Σχολιάζοντας την εν λόγω συμφωνία ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της R Energy 1 Holding, κ. Γεώργιος Ρόκας δήλωσε σχετικά:

    «Ευχαριστούμε θερμά την LAMDA Development για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην εταιρεία μας. Για όλους εμάς στην R Energy 1 Holding, είναι ιδιαίτερη χαρά που συμβάλουμε με τον τρόπο μας στην μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα, και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως η συνεργασία αυτή θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων έργων και στην επιτυχία των μελλοντικών επιχειρηματικών πλάνων της R Energy 1 Holding».

    Διαβάστε επίσης:

    Το «υβριδικό» σχέδιο Λάτση για πιο προσιτό Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ