• Business

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Την Παρασκευή οι δεσμευτικές προσφορές για την Singular Logic–Ποιοι είναι οι έξι «μνηστήρες»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Η κλεψύδρα του χρόνου έχει αρχίσει πλέον να μετράει αντίστροφα για τη διαδικασίας πώλησης, της τεχνολογικής εταιρείας Singular Logic. Θυγατρικής κατά 99,61% του επιχειρηματικού ομίλου της MIG.

    Σύμφωνα με πληροφορίες,  ολοκληρώθηκε  ήδη ο ενημερωτικός κύκλος για όλα τα επί μέρους στοιχεία που αφορούν  την Singular Logic και οι συνολικά έξι «μνηστήρες» έχουν λάβει ειδοποιήσεις, προκειμένου την προσεχή Παρασκευή 12 Ιουνίου, να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.  Πηγές της αγοράς που έχουν γνώση των εξελίξεων, θεωρούν ότι θα υπάρξουν αρκετές προσφορές από πλευράς των  ενδιαφερόμενων ,επιχειρηματικών σχημάτων. Και τούτο γιατί το χρηματοοικονομικό προφίλ  της εταιρείας έχει βελτιωθεί , ενώ παράλληλα η πώλησή της είναι σε θέση να επιφέρει σημαντικού εύρους ανακατατάξεις στον κλάδο της πληροφορικής.

    Ανακατατάξεις που πηγάζουν από το γεγονός ότι η Singular Logic , εκτός από την τεχνογνωσία που διαθέτει σε ότι αφορά την υποστήριξη των εκλογικών αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, κατέχει μεγάλα μερίδια στο software για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στα ολοκληρωμένα έργα, όπως επίσης και σε καθετοποιημένες αγορές του κλάδου, οι οποίες παρουσιάζουν έντονο  επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Ειδικά μάλιστα τώρα, όπου τα έργα ψηφιοποίησης στη χώρας ανεβάζουν ρυθμούς, όπως τουλάχιστον καταδείχθηκε εν μέσω της πανδημίας .

    Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο νικητής του διαγωνισμού πώλησης, πιστεύεται ότι θα κερδίσει «πόντους» και ερείσματα στην συγκεκριμένη κλαδική δραστηριότητα, στην οποία ο υφιστάμενος επιχειρηματικός  «χάρτης» μπαίνει σε διαδικασία αναδιάταξης.

    Καταφανώς το καταλυτικό κριτήριο για τις δεσμευτικές προσφορές της Παρασκευής, είναι το ποιος από τους διεκδικητές θα δώσει τα περισσότερα για να πάρει την Singular Logic. Καθαρή και απαλλαγμένη από τα τραπεζικά δάνεια που τώρα ανέρχονται στα 28,8 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και με ένα εξειδικευμένο υπαλληλικό προσωπικό 430 ατόμων.

    Οι προσφορές θα αξιολογηθούν από τη MIG, σε συνεννόηση με την πιστώτρια τράπεζα Πειραιώς, ενώ το δικό της ρόλο θα έχει και η Euroxx χρηματιστηριακή που ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στη διαδικασία πώλησης.

    Εκ των πραγμάτων, η προσφορά με το μεγαλύτερο τίμημα θα είναι εκείνη που θα υπερισχύσει, από τη στιγμή που αυτό θα κριθεί θα αξιολογηθεί ως ικανοποιητικό. Στην περίπτωση όμως που δύο προσφορές μπορεί να έχουν πολύ μικρή διαφορά στα τιμήματα εξαγοράς της Singular Logic, τότε αναμένεται να υπάρξει ένας ακόμη γύρος διαβουλεύσεων και βελτιωτικών προτάσεων από τους τελικούς διεκδικητές.

    Σε κάθε περίπτωση ο όποιος νικητής του διαγωνισμού πώλησης, θα έχει μετέπειτα κι ένα διάστημα δύο-τριών εβδομάδων, για να προχωρήσει σε ένα επιβεβαιωτικό due diligence στη Singular Logic. Μέσα σε όλα αυτά, κρίσιμο είναι επίσης το στοιχείο του ύψους του «κουρέματος» των υφιστάμενων τραπεζικών δανείων, που είναι όλα στην τράπεζα Πειραιώς, η οποία και έχει λάβει προβλέψεις επ’ αυτών.

    Και αμερικανικό fund στους έξι διεκδικητές

    Στην αγορά ακούγονται πολλά για τα φημολογούμενα «φαβορί» του διαγωνισμού, πλήν όμως μένει να διαπιστωθεί και στην πράξη ότι όντως θα δώσουν τα περισσότερα για την εξαγορά της τεχνολογικής εταιρείας. Εν συνόλω για τη Singular Logic, έχουν δείξει ενδιαφέρον έξι σχήματα:

     Το πρώτο αφορά την Quest Holdings  του Θόδωρου Φέσσα σε συνεργασία με τη Soft One του Ομίλου του Πάνου Γερμανού.

    Το δεύτερο σχήμα απαρτίζεται από την Entersoft , με Διευθύνοντα Σύμβουλο και εκ των βασικών μετόχων, Αντώνη Κοτζαμανίδη, σε συνεργασία με την PROFILE του Μπάμπη Στασινόπουλου.

    Τρίτο σχήμα είναι αυτό της τεχνολογικής OTS του Σπύρου Παμπουκίδη με την εταιρεία Volton, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας και ανήκει στους Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο, ιδιοκτήτες και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστέρα Τρίπολης.

     Τέταρτος «μνηστήρας» είναι η εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Epsilon Net του Γιάννη Μίχου.

    Πέμπτος ενδιαφερόμενος είναι η εταιρεία IN Digital , με τον Κώστα Ρούπτσο στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου

    Το «παζλ» των διεκδικητών κλείνει με έναν έκτο «μνηστήρα-έκπληξη» καθώς πρόκειται για το αμερικανικό fund SKY BOX , με ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Γκίντι Κοέν.

    Σε περίπου τέσσερα 24ώρα θα κριθεί το ποιοι και πόσοι από τους διεκδικητές θα φτάσουν μέχρι την τελική κίνηση της δεσμευτικής προσφοράς για τη Singular Logic. Και κυρίως ποιο από αυτά τα έξι σχήματα, θα αποφασίσει να δώσει τα περισσότερα για να την αποκτήσει.



    ΣΧΟΛΙΑ