• Business

    Απόφαση του ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την Ψυττάλεια με 3 κοινοπραξίες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΕΥΔΑΠ: Πράσινο φως από τους μετόχους για τις νέες συμβάσεις και τη συμμετοχή σε ΣΔΙΤ

    Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ


    Στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και των τριών κοινοπραξιών που έχουν καταθέσει προσφορά για το έργο «Λειτουργία και συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας  – ΚΕΛΨ» με προϋπολογισμό 261,485 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ (με ΦΠΑ 324,241 εκατ. ευρώ) θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ΕΥΔΑΠ, έπειτα από το πράσινο φως που δίνει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

    Ειδικότερα το ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε σχετική προσφυγή της κοινοπραξίας Άκτωρ – ΑΒΑΞ κατά της απόφασης της ΕΥΔΑΠ να συνεχίσουν στη διαδικασία και οι δύο άλλες κοινοπραξίες, Suez – ΤΕΡΝΑ- Ιntrakat και Μυτιληναίος – Χ. Κωνσταντινίδης – ACEA, οι οποίες αρχικά αποκλείστηκαν από την Επιτροπή του διαγωνισμού.

    Το ΚΕΛΨ συνιστά εγκατάσταση υψηλού ενδιαφέροντος ως ο μοναδικός αποδέκτης των λυμάτων του μεγαλύτερου τμήματος του λεκανοπεδίου Αττικής με δυναμικότητα κάλυψης πληθυσμού 5.600.000 κατοίκων. Το έργο έχει κατασκευάσει η Άκτωρ και σε κοινοπραξία συνεχίζει να το λειτουργεί έως και σήμερα έπειτα από την παράταση που δόθηκε στη σύμβασή της μέχρι τον Απρίλιο του 2021 ή μέχρι να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός για την εκ νέου ανάθεσή του.

    Όπως εκτιμάται η ΕΥΔΑΠ, η οποία έχει λάβει και γνωμοδότηση από το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) προκειμένου να ισχυροποιήσει την απόφασή της για τη συνέχιση στη διαδικασία και των τριών κοινοπραξιών, αναμένει να λάβει επίσημα την απόφαση του ΣτΕ, ώστε να δρομολογήσει τάχιστα το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που θα αναδείξει τον ανάδοχο.

    Η γνωμοδότηση του ΤΕΕ ζητήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπο Σαχίνη οποίος είχε ζητήσει επίσης να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων (ν.4412/16 άρθρο 310) που αφορούν συμπλήρωση και αποσαφήνιση πληροφοριών και δικαιολογητικών, έπειτα από την κατάθεση των προσφορών.

    Ο διαγωνισμός για την Ψυττάλεια θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο καθώς η επιχείρηση νερού δεν δύναται να δώσει άλλη παράταση για τη λειτουργία της Ψυττάλειας με το υφιστάμενο καθεστώς.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ